Οι ομάδες χτίζονται από την άμυνα

Οι ομάδες χτίζονται από την άμυνα

Μαθαίνουμε πως από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ο Ντάνι Πογιάτος προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του στους παίκτες δίνοντας έμφαση στις επιθετικές κινήσεις.

Μόνο που είναι νόμος οι μεγάλες ομάδες να χτίζονται από πίσω κι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αναδείξει μια τετράδα υψηλού επιπέδου. Διούδης και Σένκεφελντ ξεχωρίζουν, για τον Φακούντο λέγονται καλά λόγια, ενώ ο Χουανκάρ (αναφέρουν όσοι τον έχουν δει αγωνιζόμενο) μπορεί να αναδειχθεί στον…Μάρκους Μινχ του 2020.

Είναι σίγουρο ότι μελλοντικά η ομάδα θα μπορέσει να ελέγξει τους αγώνες της ΜΟΝΟ αν οι μπακ προσφέρουν στους συμπαίκτες τους εμπιστοσύνη κι αίσθηση ασφάλειας. Σε αυτή την περίπτωση οι επιθετικογενείς θα μπορέσουν να κερδίσουν μέτρα και να κλείσουν για μεγάλα διαστήματα στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο, σφυροκοπώντας τον.

Αν ο Κουρμπέλης κάνει τρίο στον άξονα με δύο εκ των Μπουζούκη, Αγιούμπ και το ξένο “οκτάρι” που αναζητείται μπορεί ο σχηματισμός να φαίνεται ανορθόδοξος, αλλά στην πράξη μπορεί να προσφέρει πολλαπλά δημιουργικά οφέλη αφού ο Γιάννης κι ο Μαροκινός έχουν ευχέρεια στην πάσα, στην καλή τους μέρα μπορούν να προσφέρουν ρυθμό κι επιθέσεις κατά κύματα. Αρκεί προηγουμένως να έχουν επίγνωση ότι η ομάδα δεν θα κινδυνέψει από κάποια λανθασμένη τους απόφαση που θα βρει τον αντίπαλο να βγαίνει στο…ξέφωτο, σε κόντρα επίθεση!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News