Οι καλύτερες χειμερινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού επί Αλαφούζου

Οι καλύτερες χειμερινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού επί Αλαφούζου

Ο Παναθηναϊκός βγήκε για άλλη μία φορά στην αγορά τον χειμώνα προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ του. Ελάχιστες οι μεταγραφές επί Αλαφούζου που… βγήκαν! 

Από τη σεζόν 2012-13 και μετά οι “πράσινοι” έχουν κάνει εννέα μεταγραφές οι οποίες βοήθησαν το “τριφύλλι” και το ίδιο ευελπιστούν να κάνουν και φέτος.

Αναλυτικά οι εννέα περιπτώσεις:

Λουτσιάνο Φιγκερόα: Ήρθε τον Γενάρη του 2013 και αποχώρησε τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους, αλλά αγαπήθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός επιθετικός που αποτέλεσε τον παίκτη που -κυρίως- ξεκούραζε τους Τοτσέ και Μπεργκ, έδωσε το…101% για την ομάδα, βγάζοντας πάθος και αποτελεσματικότητα στα κρίσιμα. Στα 701′ λεπτά (15 παιχνίδια, τα περισσότερα ως αλλαγή) που αγωνίστηκε με τους “πράσινους” σημείωσε 5 γκολ και 1 ασίστ, ενώ πουλήθηκε έναντι 750.000 ευρώ σε ομάδα της Ινδονησίας.

Μλάντεν Πέτριτς: Έπειτα από σπουδαία καριέρα σε Βασιλεία, Ντόρτμουντ, Αμβούργο και Φούλαμ, ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε ως ελεύθερο από την Γουέστ Χαμ τον Γενάρη του 2014, προκειμένου να διαδεχθεί τον Λουτσιάνο Φιγκερόα. Στα 2,5 χρόνια που έμεινε στην Αθήνα αγωνίστηκε 79 φορές με τα “πράσινα”, σκόραρε 14 φορές και μοίρασε άλλες 10 ασίστς πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Τζιαντομένικο Μέστο: Ήρθε στον Παναθηναϊκό, ως ελεύθερος από τη Νάπολι, για τον τελευταίο 1,5 χρόνο της καριέρας του (Γενάρης 2016 – Καλοκαίρι 2017) και μέχρι τον τραυματισμό του στο παιχνίδι Europa League κόντρα στον Άγιαξ αποτέλεσε μία εξαιρετική λύση στη δεξιά πλευρά της άμυνας της ομάδας. Η συνέχεια γνωστή, από τον Παναθηναϊκό δεν του επέτρεψαν να χειρουργηθεί για να μην αποκτηθεί άλλος παίκτης, ο Ιταλός έπαιζε με ενέσεις και η απόδοσή του έκανε βουτιά. Έπαιξε 43 φορές και μοίρασε 9 ασίστ.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Αποκτήθηκε από την Στουτγκάρδη επί Αντρέα Στραματσόνι, το 2016, ως τρίτη λύση και λίγο πριν την απόλυση του Ιταλού είχε γίνει βασικός. Έπαιξε 63 φορές με τον Παναθηναϊκό (έχοντας 34 clean sheets) και πουλήθηκε έναντι 2,4 εκατομμυρίων ευρώ (με επίσημα στοιχεία από την Μπενφίκα). Πλέον η αξία του στο transfermarkt είναι 15.000.000 ευρώ.

Ροντρίγκο Μολέδο: Ένας από τους καλύτερους σέντερ μπακ που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήρθε -και αυτός- τον χειμώνα του 2016 και έγινε ηγέτης της πράσινης άμυνας. Σκόραρε 6 φορές σε 65 συμμετοχές και τον χειμώνα του 2018 χαρίστηκε έναντι 200.000 ευρώ στην Ιντερνασιονάλ.

Λούκας Βιγιαφάνιες: Μία από τις αρκετές μεταγραφές του χειμώνα του 2016 ήταν και ο Λούκας Βιγιαφάνιες, με τον βιρτουόζο μεσοεπιθετικό να έρχεται έναντι 550.000 ευρώ από την Ιντεπεντιέντε, έχοντας “βγάλει μάτια” με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Δύο χρόνια αργότερα πουλήθηκε στην Αλάνιασπορ έναντι 1 εκ. ευρώ, έχοντας 10 γκολ και 13 ασίστ σε 73 ματς με τον Παναθηναϊκό.

Σεμπάστιαν Λέτο: Ο αγαπημένος “Σέμπα” της “πράσινης” κερκίδας επέστρεψε στον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2016, από την Κατάνια, για να αποτελέσει μία συμπληρωματική λύση, κάτι που πέτυχε και με το παραπάνω. Σε 1,5 χρόνο στη δεύτερη θητεία του σημείωσε 16 γκολ και 14 ασίστ σε 46 ματς πριν αποχωρήσει για την Έμιρεϊτς Κλαμπ.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ήρθε στον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2017 έναντι 800.000 ευρώ από τον Αστέρα Τρίπολης και σήμερα παραμένει στην ομάδα, όντας αρχηγός, έχοντας 95 συμμετοχές με 3 γκολ και 4 ασίστ.

Έργκις Κάτσε: Η τελευταία καλή, χειμερινή προσθήκη του Παναθηναϊκού έγινε το 2018, με τον Έργκις Κάτσε να έρχεται δανεικός για 1,5 (συνολικά) χρόνο από τον ΠΑΟΚ. O διεθνής χαφ είχε 2 γκολ και 2 ασίστ σε 32 παιχνίδια με τα “πράσινα”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News