Οι ισοβαθμίες για την οκτάδα

Διαστημικός Παναθηναϊκός «πάτησε» την Χίμκι - Απίθανο παιχνίδι ο Τόμας

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε δύσκολη θέση για να προκριθεί στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, ωστόσο, όλα δείχνουν πως θα το παλέψει μέχρι τέλους. Τι γίνεται με τις ισοβαθμίες;

Οι πράσινοι έχουν πληρώσει μερικά αποτελέσματα και βρίσκονται σε μειονεκτική θέση (όπως το «διπλό» της Αρμάνι στο ΟΑΚΑ, ή τη μη διατήρηση της διαφοράς απέναντι στον ΟΣΦΠ).

Ας δούμε αναλυτικά τις ομάδες που «παίζουν» για την οκτάδα:

Μπάγερν Μονάχου: Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι, διότι νίκησε με παραπάνω πόντους τους Γερμανούς στο ΟΑΚΑ. Ηττήθηκε με 1 πόντο εκτός έδρας, αλλά στην έδρα του επιβλήθηκε με 10 (77-67). (1-1)

Ολυμπιακός: Εδώ ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε. Οι – πλέον – απλήρωτοι του Πειραιά γνώρισαν την ήττα με 13 πόντους στο ΟΑΚΑ (93-80), αλλά έσωσαν την παρτίδα στο ΣΕΦ (νίκησαν με 14). Το χαμένο λέι απ του Γκιστ στο φινάλε της αναμέτρησης ίσως και να στοιχίσει… (1-1)

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Με την πλάτη στον τοίχο και δω ο Παναθηναϊκός. Παρότι νίκησε στην πρεμιέρα τους Ισραηλινούς, οι τελευταίοι νίκησαν στη ρεβάνς με μεγαλύτερη διαφορά. (1-1)

Αρμάνι Μιλάνο: Εδώ όλα παίζονται. Ο Παναθηναϊκός έχασε στην έδρα του με τέσσερις πόντους από τους Ιταλούς, αλλά είναι έτοιμος να δώσει ματς ζωής και θανάτου στο Μιλάνο. Πρώτος στόχος η νίκη και μετά… νίκη με πέντε τουλάχιστον πόντους! (0-1)

Μπασκόνια: Για ακόμη μια χρονιά οι Ισπανοί παίζουν για την όγδοη θέση. Ο Παναθηναϊκός έχασε με εννέα πόντους εκτός έδρας και θέλει νίκη με διψήφια διαφορά στο ΟΑΚΑ. Εφικτό. (0-1)

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας θα συμψηφιστούν οι νίκες ήττες στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ομάδων και το καλύτερο σκορ θα κατατάξει αντιστοίχως την εκάστοτε ομάδα. Οπότε, πολλά σενάρια μπορούν να προκύψουν, όταν ολοκληρωθούν τα παιχνίδια μεταξύ των υποψήφιων ομάδων για την 7η-8η θέση.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι για παν ενδεχόμενο κόντρα στη Χίμκι, ενώ έχει γνωρίσει την ήττα δύο φορές (!) από τη Ζαλγκίρις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News