Οι επόμενες κινήσεις για το Athens Alive - Το χρονοδιάγραμμα

Τι λένε οι εκπρόσωποι του Athens Alive μετά το ραντεβού με Τσίπρα

Η κυβέρνηση αφού άνοιξε το δρόμο για το Athens Alive θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα και συγκεκριμένα με την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου το οποίο θα νομοθετηθεί με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, περνώντας πρώτα από τον έλεγχο του ΣτΕ…

Μετά τη συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα για το project του Athens Alive, η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως την Πέμπτη προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

«Κλειδί» είναι η αύξηση του συντελεστή δόμησης στο 0,6, η οποία θα πρέπει να περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας έτσι ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα και να υλοποιηθεί το τεράστιο project.

Όπως αναφέρει η «LiveSport» η κυβέρνηση θα κάνει τα επόμενα βήματα και θα εκπονήσει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, με το οποίο θα ασχοληθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που θα συσταθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο.

Το «ΕΧΣ» θα νομοθετηθεί με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, αλλά πριν οδηγηθεί στη Βουλή προς ψήφιση, θα περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας που έχει τη δικαιοδοσία να γνωμοδοτεί επί της εγκυρότητας Προεδρικών Διαταγμάτων προτού εκείνα ψηφιστούν.

Με αυτό τον τρόπο ο νόμος για το Athens Alive θα τεθεί προς ψήφιση χωρίς κανένα λάθος, αφού προηγηθούν οι όποιες διορθώσεις χρειάζεται, και παράλληλα απόλυτα οχυρωμένος.

Μάλιστα η κυβέρνηση θα στηρίξει το «ΕΧΣ» με το νόμο 4447/2016 και συγκεκριμένα το άρθρο το οποίο αναφέρει πως: «για τις περιοχές που προορίζονται για χρήση τουρισμού – αναψυχής ο συντελεστής δόμησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,6». Το ΟΑΚΑ, λοιπόν, θα χαρακτηριστεί ως περιοχή για «τουρισμό και αναψυχή» και ο συντελεστής δόμησης θα βρίσκεται στο 0,6.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα της νομοθέτησης θα χρειαστεί αρκετούς μήνες, καθώς οι εργασίες για τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή απαιτούν 4 έως 6 μήνες και το ίδιο χρονικό διάστημα χρειάζεται η σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος και ο έλεγχος από το ΣτΕ.

Πηγή: sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News