Οι εντολές του Μπόλονι για να μην χαθεί η Ευρώπη

Βαθμολογία Superleague: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά την τελευταία αγωνιστική

Το φετινό χαρακτηριστικό του Παναθηναϊκού στην επίθεση είναι ότι σπάνια προσπαθεί να βγάλει παίκτες από τις δεύτερες γραμμές στην περιοχή του αντιπάλου.

Έβαλε δυο γκολ ο Σανκαρέ στις δύο πρώτες του συμμετοχές, μοίρασε δυο ασίστ στη Αρκαδία ο Χουάνκαρ και νομίζαμε ότι είδαμε την επανάσταση του ποδοσφαίρου.

Η αγωνία του Λάζλο Μπόλονι σε κάθε ματς είναι αν θα κρατήσει η άμυνα σε ματς που το κλαμπ αφήνει την κατοχή σε αντιπάλους που άλλα χρόνια ούτε βλέμμα δεν θα έριχνε πάνω τους. Κάθε φορά η απορία έχει να κάνει με την απόδοση στην επίθεση. Ο Ρουμάνος δεν γουστάρει στατικούς επιθετικούς: θέλει κίνηση, δηλαδή συγκλίσεις, «ξύλο», αμυντικές επιστροφές.

Οι φορ που περιμένουν μπάλα στην περιοχή δεν τον πολυενδιαφέρουν: θέλει οι κυνηγοί να γυρνάνε και να ανοίγουν την αντεπίθεση γι’ αυτό έχει «ερωτευτεί» τον Φώτη Ιωαννίδη που είναι μαμούνι. Υπάρχουν όμως και πολλοί παίκτες που ευνουχίζονται και θα μπορούσαν να σπεύσουν προς βοήθεια των φορ για να παίξουν σπόντες μαζί τους για να χωθούν περισσότερες πράσινες φανέλες στα αντίπαλα καρέ.

Να πιάσουμε τους…αμυντικούς; Μολό και Χουάνκαρ ο καθένας με τον τρόπο του, τη διείσδυση την επιχειρούν για πλάκα.

Το θέμα είναι τι εντολές έχουν και τι αποθέματα ενέργειας. Αυτά είναι που πρέπει να απασχολήσουν το προπονητικό τιμ ώστε να μην χαθεί η Ευρώπη.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News