Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις και οι δύο απογοητεύσεις του πρώτου γύρου

Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις και οι δύο απογοητεύσεις του πρώτου γύρου

Το πρώτο μισό της χρονιάς ολοκληρώθηκε και ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει προκειμένου να μην…ρεζιλευτεί και μείνει εκτός Ευρώπης.

Στην μάχη που δίνει, βρήκε δύο μεγάλους σύμμαχους κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ παράλληλα υπάρχουν μερικοί παίκτες που δεν έχουν προσφέρει ούτε στο ελάχιστο φέτος τα αναμενόμενα, με δύο -όμως- εξ’αυτών να αποτελούν τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις.

Αρχικά, ξεκινάμε με τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις. Πρώτη ευχάριστη έκπληξη είναι ο Βασίλης Ζαγαρίτης, ο οποίος αν και ξεκίνησε ως τρίτος στην ιεραρχία των αριστερών μπακ, κατέληξε με τον Μπόλονι να γίνει βασικός και να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις. Ο νεαρός αμυντικός ξεκίνησε άσχημα την χρονιά, κάνοντας λάθη που κόστισαν, ωστόσο από το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και μετά είναι άλλος άνθρωπος και έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Έχει 10 συμμετοχές και 1 ασίστ και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Οι “πράσινοι” επιθυμούν να τον ανανεώσουν και όλοι περιμένουν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Ο έτερος “σύμμαχος” είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, στον οποίο εξ’ αρχής οι Ρόκα – Πογιάτος ήθελαν να του δώσουν χρόνο σταδιακά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και αυτός, λόγω συγκυριών, από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μετά έχει πάρει τα πάνω του και δείχνει αναπόσπαστο κομμάτι της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Καλή τεχνική και ακούραστα τρεξίματα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Πάμε, τώρα, στις δύο μεγάλες απογοητεύσεις της χρονιάς. Ξεκινάμε με τον Γιασίν Αγιούμπ. Έναν παίκτη σε καλή ηλικία (26), με καλό βιογραφικό και παραστάσεις υψηλού επιπέδου στην Ολλανδία. Ωστόσο, στην πορεία, φάνηκε το γιατί η Φέγενοορντ άφησε παίκτη του επιπέδου του να φύγει ως ελεύθερος. Ο Μαροκινός δεν έχει διάθεση να δουλέψει, περπατάει στο γήπεδο και -συν τοις άλλοις- βγάζει προβλήματα τραυματισμών, αλλά και πειθαρχικά παραπτώματα. Το συμβόλαιό του αγγίζει το μισό εκατομμύριο και δυστυχώς αποτελεί μία μεγάλη απογοήτευση.

Ο δεύτερος από τον οποίον οι “πράσινοι” περιμένουν πολλά (πάρα πολλά) παραπάνω είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο διεθνής (πλέον) εξτρέμ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτς του συλλόγου, ωστόσο δείχνει να μην έχει ωριμάσει καθόλου ποδοσφαιρικά. Παίζει για τον εαυτό του, “κλαίγεται” για να εκτελεί όλες τις στημένες φάσεις, υπάρχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην πορεία του φέτος, ενώ παράλληλα έχει κοστίσει και αρκετούς βαθμούς στην ομάδα. Συγκεκριμένα, δύο βαθμοί χάθηκαν στην Κρήτη με τον ΟΦΗ (δύο χαμένα τετατέτ, ευθύνη στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ), άλλοι δύο βαθμοί κόντρα στον Βόλο (χάνει το μαρκάρισμά του στο 1-1 στις καθυστερήσεις), και άλλος ένας κόντρα στον ΠΑΟΚ (με την…περιβόητη φάση στα τελευταία λεπτά). Οι “πράσινοι” περιμένουν έναν πιο ομαδικό, πιο συγκεντρωμένο και πιο ώριμο Τάσο μέσα στο 2021 προκειμένου να βοηθηθούν και να…βοηθήσουν.

Περισσότερα περιμένουμε ακόμη και από τους Πούγγουρα, Μπουζούκη – ο οποίος, όμως, δεν έχει ως τώρα αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News