Οι δηλώσεις Νταμπίζα - Τι είπε για μεταγραφές, μπάτζετ, διοικητικό

Ενημέρωσε τους παίκτες για τις πληρωμές ο Νταμπίζας

Ο Νίκος Νταμπίζας προχώρησε πολλές ενδιαφέρουσες δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου που διεξήχθη στο Κορωπί.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Ποια είναι τα τωρινά δεδομένα σε σχέση με τα όσα ίσχυαν το καλοκαίρι με δεδομένο το ότι δεν υπήρξε διοικητική αλλαγή;

«Η ουσία είναι να συζητήσουμε για τα αγωνιστικά. Δεν πρέπει να μένει στο κενό όμως αυτό το ερώτημα. Αυτό που είχε ξεκινήσει να γίνει στην αρχή της χρονιάς φαίνεται πως δεν έχει προχωρήσει. Εμείς ως ποδοσφαιρικό τμήμα έχουμε ξεκινήσει ένα προγραμματισμό με ένα συγκεκριμένο σενάριο και αυτό δεν μας προβληματίζει. Αν υπάρξει κάτι άλλο δεν μπορώ να το προβλέψω ή να το επηρεάσω αλλά πάντα ο σχεδιασμός γίνεται με βάση αυτά που έχεις στα χέρια σου. Αυτά που θέλαμε στην αρχή της χρονιάς είναι διασφαλισμένα και άρα δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο. Αυτό που προσπαθουμε είναι να επανέλθει ο σύλλογος στην κανονικότητα. Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι εμείς δεν έχουμε κανένα εμπόδιο στη λειτουργία μας. Αυτό που δεν ολοκληρώθηκε δεν μας απασχολεί και δεν μας αφορά»

Ο Παναθηναϊκός με αυτό το μπάτζετ μπορεί να φτάσει στην κορυφή κάποια στιγμή;

“Υπάρχουν πολλές απόψεις για το οικονομικό σκέλος μίας προσπάθειας. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε σταδιακά σε αυτό που έχουμε ως στόχο και είναι η κανονικότητα. Αυτή έχει να κάνει με δύο παραμέτρους. Η προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο και βέβαια να έχεις μία οικονομική βάση για να το υποστηρίξεις. Είναι δύσκολο να βάλεις ένα συγκεκριμένο ποσό για να το προσδιορίσεις. Στόχος είναι ο σύλλογος να επιστρέψει εκεί που ήταν. Το πόσα χρήματα χρειάζονται είναι υποκειμενικό. Ο φετινός προυπολογισμός είναι γύρω στα 3 εκατ. ευρώ και με τους φόρους πηγαίνει περίπου στα 5. εκατ. ευρώ. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα γυμναστήρια. Μπορείς να πετύχεις ένα αποτέλεσμα με πολλούς τρόπους. Μπορείς να κερδίσεις κάτι με βοήθεια της τεχνολογίας. Εμείς προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι με σωστό τρόπο, με σωστές βάσεις”

Είπατε ότι θα κριθούν όλοι αγωνιστικά. Θα κριθούν κάποιοι και εξωαγωνιστικά;

“Ο τρόπους που λειτουργούμε είναι με διάφορες κατηγορίες συμβολαίων. Εξαιρέσεις δεν πρέπει να γίνονται για κανέναν. Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με το στάτους του παίκτη, με το βιογραφικό του. Κάποια συμβόλαια υπήρχαν από πριν. Σίγουρα στο τέλος της χρονιάς θα υπάρξει μία συνολική αποτίμηση για το πως έχει λειτουργήσει κάποιος μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Θα γίνει, δηλαδή, στο τέλος μία συνολική αξιολόγηση”

Ποιο είναι το μεταγραφικό πλάνο για τον Γενάρη και αν υπάρχει περίπτωση να πωληθεί παίκτης;

“Εσείς πρέπει να γράψετε κάποια πράγματα, αρκεί να υπάρχει μία στοιχειώδης λογική. Το να γράφεις για έναν ποδοσφαιριστή που κολλάει υποθετικά στα στάνταρ τα δικά μας αλλά το να γράφονται περιπτώσεις που δεν είναι κοντά στα δικά μας θέλω και λογική, οι περιπτώσεις αναιρούνται από μόνες τους. Εμείς αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι δεν έχουμε ανάγκη από μεταγραφές. Δεν χρειάζονται μεταγραφές, κάναμε μία προσθήκη του Αρμενάκα οπότε για μένα η οποιαδήποτε ενίσχυση έχει να κάνει με βελτίωση σε όλους τους τομείς. Η βελτίωση μίας ομάδας δεν έρχεται μέσα μόνο από μεταγραφές. Το μάτι της πρώτης ομάδας είναι πάντα προς την Ακαδημία και αν προκύψει κάποια ανάγκη θα έχει μεγάλο ποσοστό και η Ακαδημία σε αυτή την προοπτική. Δεν μπορούμε να διαψεύδουμε ή να επιβεβαιώνουμε κάτι κάθε φορά. Δεν έχω κάνει καμία επαφή με τον Μαυροπάνο, δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Μπακασέτα. Δεν θέλουμε να χρησιμοποθηθεί το όνομα του Παναθηναϊκού προς κέρδος κάποιας ομάδας ή κάποιου παίκτη. Να υπάρχει κάποια ισορροπία και να μην ταυτίζεται το κάθετι με τους περιορισμούς που υπάρχουν. Η ομάδα είναι πλήρης”

“Πολλές φορές μπορεί να ειπωθεί κάτι και να μεταφραστεί με λάθος τρόπο. Στο ξεκίνημα της σεζόν υπήρξαν δύο προτάσεις για παίκτες και τις αρνηθήκαμε. Ο ρόλος ο δικός μου είναι όταν έρθει μία πρόταση να την αξιολογήσω να την μεταφέρω και να εισηγηθώ αν θα γίνει δεκτή ή όχι. Διοικητικά αυτό που έχουμε ως κατεύθυνση είναι να μην υπάρξει πώληση παικτών και το παράδειγμα του Ιουλίου είναι δείγμα των προθέσεων μας”
Επειδή γνωρίζουμε πως ο μεγαλομέτοχος ψάχνεται να φύγει, πιστεύετε ότι θα στηρίζει το πλάνο που έχετε συμφωνήσει;
“Είχαν μπει κάποιες σταθερές και όσα είχαμε συμφωνήσει έχουν τηρηθεί. Υπάρχει ορίζοντας τριετίας για αυτό που κάνουμε”
“Το ρόστερ μας είναι μεγάλο. Δεν καταφέραμε το καλοκαίρι να πάνε κάποια παιδιά που έπρεπε δανεικοί. Στον μαγικό κόσμο της Φούτμπολ Λιγκ δεν δεσμεύτηκαν όσα είχαν ειπωθεί. Είμαστε πολλά πρόσωπα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είναι πιο ποιοτικός ο χρόνος της προπόνησης. Θα πρέπει να βρούμε χρόνο συμμετοχής για τα παιδιά που είναι πίσω. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να εντάξουμε παιδιά από την Κ19, υπάρχει μία πολύ κοντινή σχέση της πρώτης ομάδας με την Ακαδημία. Θα γίνει μία αποτίμηση και κάποια παιδιά που είναι εκτός συμβολαίου θα αξιολογηθούν. Η βούλησή μας είναι να εντάξουμε σταδιακά και άλλα παιδιά από την Ακαδημία”, σε ερώηση για το αν θα ανέβουν άλλα παιδιά από την Ακαδημία.»
Για τους στόχους της ομάδας:
“Όλοι έχουμε θέσει ως στόχο να επανέλθει η ομάδα στην πραγματικότητα. Κάθε μέρα που περνάει πρέπει να υπάρχει μία συνεχής βελτίωση. Είναι ένας στόχος να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και έχουμε βάλει τις βάσεις για αυτό το πράγμα. Για το αν θα μπορέσει η ομάδα να σβήσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό είναι κάτι που αφορά καθαρά την ΟΥΕΦΑ. Αν μπω στη θέση άλλου συλλόγου μπορεί να δημιουργήσει ένα κακό δεδικασμένο. Πιθανώς να μην είναι δίκαιο. Από την άλλη μπορεί να υπήρξε απλά μία κακή χρονιά. Η αλήθεια μπορεί να βρεθεί κάπου στην μέση”
Για την προοπτική από το καλοκαίρι και μετά αν το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα είναι στις ίδιες ράγες.
“Δεν θα διαφοροποιηθεί το πρότζεκτ που έχουμε. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Φέτος δεν αναγκαστήκαμε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο, επιλέξαμε να προχωρήσουμε με αυτό το πρότζεκτ. Το 13/14 είχαμε δέκα ξένους παίκτες. Εμείς έχουμε επιλέξει και φέτος να πάρουμε παιδιά από την Ακαδημία και να κάνουμε κάποιες προσθήκες Ελλήνων. Δεν διαφοροποιείται αυτό το πράγμα. Αν δούμε τα πρωταθλήματα της δυναμικής που μας αναλογούν όπως το βελγικό ή το ολλανδικό, η Άντερλεχτ ή η Σταντάρ Λιέγης με ένα ρόστερ με πολλούς παίκτες από την Ακαδημία. Η τελευταία ομάδα που πήρε πρωτάθλημα και είχε παιδιά από την Ακαδημία της στα μεγάλα πρωταθλήματα ήταν η Γιουνάιτεντ του Μπέκαμ, του Σκόουλς, του Γκιγκς”
“Σχετικά με την άδεια γίνεται μία διαρκής μάχη. Έχουμε ένα βιώσιμο πλάνο που αν υπάρξει συνέχεια μπορεί να φτάσει σε ένα καλό αποτέλεσμα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Επειδή όμως υπάρχουν δύο μέρη πρέπει να υπάρξει καλή πρόθεση και από την άλλη πλευρά”
Υπάρχει κάποιο πλάνο για την Ακαδημία για περισσότερα παιδιά ίσως στην Παιανία;
“Η Ακαδημία με την πρώτη ομάδα είναι πολύ κοντά. Επενδύουμε διαρκώς και συνεχίζουμε να επενδύουμε ακόμα και με την κατάσταση που επικρατεί. Όσες εισηγήσεις έχουμε κάνει ως τώρα έχουν γίνει αποδεκτές. Υπάρχει η πρόσληψη ενός αθλητικού ψυχολόγου, η διαχείριση των social media. Υπάρχει μία πιλοτική συνεργασία με τον κύριο Φρέντμπεργκ, που τελικώς δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους που δεν θέλω να εξηγήσω δημόσια. Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να λειτουργήσουμε στο ψηλότερο επίπεδο. Από τη νέα σεζόν θα υπάρξει σύστημα παρακολούθησης και για την Ακαδημία. Παγκοσμίως νούμερα ένα παράγοντας για επιτυχία στις νέες ηλικίες είναι το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις. Στην Παιανία γίνεται μόνο χρήση του γηπέδου, θα ήταν ευχής έργον να γίνει χρήση και των εγκαταστάσεων. Έχει γίνει μία συζήτηση για αυτό. Υπάρχει ένας χώρος δίπλα στο Κορωπί που έχει αγοραστεί από τον ιδιοκτήτη. Το πότε θα μπορέσει να γίνει αυτό είναι μία άλλη υπόθεση. Έχουμε ένα πρότζεκτ που η καρδιά του είναι η Ακαδημία”
Επειδή μιλήσατε για έναν αγώνα εκτός γηπέδου και επειδή έγιναν βήματα προόδου, στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν πάρει άδεια, ο Νταμπίζας μένει στον Παναθηναϊκό;
“Θα έμενα, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που επέλεξα να κάνω το καλοκαίρι ξεκινώντας. Είναι απλό, όταν δίνεις μία μάχη θέλεις να κερδίσεις. Αν αυτό δεν γίνει στην πρώτη μάχη και γίνει στη δεύερη, είναι μέρος του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι θα το πετύχουμε το κομμάτι της αδειοδότησης”
“Δεν χρειαζόμαστε καμία προστασία. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική υπό όλες τις συνθήκες. Εμείς έχουμε ζητήσει από τους παίκτες μας να μην αναφέρονται σε πράγματα που δεν μπορούν να επηρεάσουν. Εσείς μπορείτε να κρίνετε αν αδικείται μία ομάδα. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσουμε με έναν δίκαιο και επαγγελματικό τρόπο. Δικαίωμα του καθενός να λειτουργήσει όπως θέλει. Εμείς ούτε ανακοινώσεις θέλουμε να βγάλουμε, ούτε να την κάνουμε καραμέλα. Αν πάρουμε νίκες κόντρα σε διαιτησίες θα έχει μεγαλύτερο βάρος. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει ως μεγάλη ομάδα ούτε το 51-49 και αυτό το δείχνουμε με ολες τις εκφράσεις μας. Αυτό το δείχνουμε σεβόμενοι τον αντίπαλο”
Για μεταγραφές ενόψει καλοκαιριού:
“Τα συμβόλαια που κάναμε φέτος είναι όλα τριετίας. Κάποια προεργασία πάντα υπάρχει αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν μία τέτοια απόφαση. Καλύτερα όμως να γίνει αυτή η διαδικασία προς τον Μάρτιο. Δεν θα κάνουμε καμία επαφή που έχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα. Αν έχει περιθώριο να έρθει παίκτης που είναι ελεύθερος, έχει καλώς. Εμείς δίνουμε την προοπτική. Εμείς δεν θέλω να περάσει ότι δεν σεβόμαστε κάποια ομάδα ή ότι λειτουργούμε κάτω από το τραπέζι”
“Επειδή αναφέρατε τον Σιαμπάνη, υπήρξε άριστη συνεργασία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για Κάτσε και Πούγγουρα. Δεν έχω σκοπό να μην συνεχίσω τον επαγγελματισμό και την άψογη συνεργασία που είχαμε”
“Αυτό που μας απασχολεί περισσότερο από όλα είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να επανέλθει ο σύλλογος στην πραγματικότητα. Αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η σταθερότητα και η ισορροπία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσεις στην κορυφή το θέμα είναι ποιον θα επιλέξεις”
Για τους Κολοβέτσιο και Κουλιμπαλί “Υπάρχει ήδη μία διαδικασία με τον Κολοβέτσιο και υπάρχει πρόθεση να γίνει το ίδιο και με τον Κουλιμπαλί. Για να έρθεις σε συμφωνία είναι δύο μέρη που πρέπει να συμφωνήσουν. Ο σύλλογος έχει πρόθεση να μείνουν και οι δύο άλλα έχει τις κατηγορίες των συμβολαίων. Αν η αντίθετη πλευρά δεν συμφωνήσει με αυτό θα υπάρξουν αντίθετες απόψεις. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία”
Βάζοντας ένα πλάνο σε λειτουργία, σε συνεργασία με τον προπονητή είναι πολύ πιο εύκολο να το υλοποιήσεις. Ξεκινώντας το καλοκαίρι είχαμε συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μας. Αυτό δεν έχει να κάνει με συστήματα. Τον όποιο σχηματισμό επιλέξει να παίξει η ομάδα είναι κάτι που αφορά καθαρά το ποδόσφαιρο. Εμείς αυτό που θέλαμε είναι να έχει η ομάδα ισορροπία για να ανταπεξέλθει μέσα στη σεζόν. Θεωρώ ότι έχουμε ανταπεξέλθει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε δώσει στον προπονητή τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει όσα έχει στο μυαλό του. Ο καθένας μπορεί να θεωρηθεί ότι η ομάδα είναι πλήρης ή όχι. Νομίζω πως η ομάδα εκφράζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο την προσπάθεια που κάνουμε. Είναι μεγάλο παράσημο η αναγνώρισης εκτός των πυλών. Αυτό που βιώνουν δηλαδή τα παιδιά μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο και όταν αυτό έρχεται από ανθρώπους εκτός του συλλόγου είναι ακόμα πιο σημαντικό. Το μεγαλύτερο παράσημο είναι το δέσιμο και το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News