Πιτίνο: «Έχουμε... PhD, αυτό σχεδίασα για την τελευταία επίθεση»

Επικός Πιτίνο: «Αγόρασα τον χαρταετό μου και ετοιμάζομαι για ούζο»

Δείτε παρακάτω όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ρωσία.

«Η βελτίωση που έχουμε σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται στο… PHD. Passionate (μτφ. παθιασμένοι), hungry (μτφ. πεινασμένοι) and driven (μτφ. με κίνητρο). Στην τρίτη περίοδο, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, μείναμε με 10 πόντους. Λέγαμε συνεχώς ότι πρέπει να μείνουμε κοντά μέχρι τέλους. Η διαφορά μεγάλωνε γιατί χάναμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ και αυτό ήταν κάτι που μας πλήγωνε».

Σχετικά με το πλάνο στην τελευταία επίθεση, τόνισε: «Σκοπεύαμε να κάνουμε ντράιβ και να βρούμε ένα τρίποντο. Όταν έχασαν την βολή, το πλάνο άλλαξε. Θέλαμε να τρέξουμε απλά ένα pick n’ roll και να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε μέσα απ’ αυτό. Άφησαν όμως τον Νικ ελεύθερο. Του είπα, μείνε ελεύθερος και σούταρε από εκεί (γέλια). Η τύχη μπορεί να είναι ένα στοιχείο, αν έχεις κάνει όλα όσα προαπαιτούνται για να φτάσεις σε αυτή την στιγμή που στέκεσαι τυχερός. Είμαστε μία ομάδα που αναζητά απεγνωσμένα τις νίκες αυτή τη στιγμή».

Για την προσαρμογή του στην Ευρώπη, τόνισε: «Με βοήθησε πολύ ότι είχα κοουτσάρει το Πουέρτο Ρίκο. Ήταν μία πολύτιμη εμπειρία που ουσιαστικά με είχε προετοιμάσει. Η Euroleague είναι πολύ διαφορετική από το ΝΒΑ. Μοιάζει με το NCAA, απλά με πιο ώριμους παίκτες. Δεν νομίζω πως θα είχα πάρει αυτή τη δουλειά, αν δεν είχα εργαστεί στο Πουέρτο Ρίκο.

Μάλιστα, έκανε και ξεχωριστή αναφορά στον Σέρχι Ροντρίγκεθ: «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τον Ροντρίγκεθ να τον βλέπεις. Είναι υπέροχος.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News