Οι Αργεντινοί σπάνια «χάνονται» στον Παναθηναϊκό

Οι Αργεντινοί σπάνια «χάνονται» στον Παναθηναϊκό

Ο Φακούντο Σάντσες για το λάθος του στη Λάρισα που παραλίγο να αποφέρει την ισοφάριση (έσωσε τη γκάφα με έγκαιρη έξοδο ο Διούδης) πριν το 87΄, αλλά και για τη φάση του 1-1 (κινήθηκε λάθος και ο αντίπαλος σκόραρε σαν σε προπόνηση) “βγήκε στη σέντρα”.

Διαβάζουμε ότι ο Γιόχανσον ήταν καλύτερός του (!) κι απορούμε με την σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό των περισσοτέρων μιας και ο Σκανδιναβός ήταν ότι πιο soft, light (με μηδέν οξέα κι άλλα τόσα λιπαρά) που έχουμε δει ποτέ στην δεξιά πτέρυγα. Αν εξαιρέσεις τα γκολάκια που πέταξε το 2018 (το ένα μετά το άλλο), ανάθεμα κι αν θυμόμαστε κάτι αξιοπρόσεκτο από αυτόν όλα αυτά τα χρόνια που φόραγε το τριφύλλι, θεωρούμε πως αν ο Οσμάν Κουλιμπαλί αν δεν είχε συχνά θέματα τραυματισμών δεν θα τον έβλεπε καν τον ξανθομπάμπουρα.

Υπάρχουν κάποια δεδομένα για τη περίπτωσή του έμπειρου νοτιοαμερικάνου μπακ: Είναι Αργεντινός κι αυτό λέει πολλά, σπάνια παιδιά από αυτή τη χώρα δεν “πιάνουν” στο τριφύλλι. Πολλοί εξ αυτών θέλουν χρόνο για να συνηθίσουν την αλλαγή ημισφαιρίου και να συνέλθουν από το τζετ-λανγκ, θυμάστε πόσο καιρό πήρε στον Χουάν Ρότσα και τον Χουάν Μπορέλι να ρολάρουν;

Ο Φακούντο δεν είναι κανένα παιδαρέλι, απεναντίας στην πατρίδα του έχει μάθει να δουλεύει σκληρά στο πρόγραμμα της Εστουντιάντες κι είμαστε σίγουρoi ότι μέσα στη χρονιά θα παρουσιάσει βελτίωση, θεωρούμε μετά από μερικές εβδομάδες που θα έχει “πατήσει” καλύτερα θα είναι πιο αξιόπιστος.

Σήμερα όπως παίζει η ομάδα δεν βοηθά κανένα ποδοσφαιριστή της να αναδείξει τα προσόντα του, καταρχάς με ένα σέντερ φορ σε ρόλο εξτρέμ και τα στόπερ ως μέσα αριστερά δεν λες ότι το τριφύλλι παίζει και ορθολογική μπάλα. Αναμφισβήτητα η προσθήκη του Σάντσες σκληραίνει την αμυντική γραμμή, ποντάρουμε πάνω του σε αυτό που οι Αμερικανοί λένε “mentality”, έχει μέταλλο. Οι περισσότεροι έχουν εστιάσει στο ότι οι πράσινοι υπέγραψαν μαζί του επειδή είχε χαμηλό κασέ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρόκα τσίμπησε ένα work-alcoholic παιδί που στη ζωή του έχει μάθει να δουλεύει σκληρά και που είδε σαν μεγάλη πρόκληση να πετύχει πρώτη φορά μακριά από τα πάτρια εδάφη, σε σωματείο όπου οι συμπατριώτες του αποτελούν τόπο προσκυνήματος!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News