ΕΠΙΣΗΜΟ: Οι αποφάσεις που πάρθηκαν - Έναρξη των playoffs το Σάββατο

ΕΠΙΣΗΜΟ: Οι αποφάσεις που πάρθηκαν - Έναρξη των playoffs το Σάββατο

Διαβάστε όλα όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ το απόγευμα της Τετάρτης (15/5).

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβουλίο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε με ομοφωνία των 13 παρουσών ΚΑΕ της σημερινής συνεδρίασης τα εξής:

– Να προτείνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου με τη συμμετοχή 16 ΚΑΕ, τον μη υποβιβασμό των ομάδων που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση του πίνακα της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου 2018-19 και τον υποβιβασμό 4 ομάδων, μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

– Η αναδιάρθρωση δεν θα θίγει τον υποβιβασμό ΚΑΕ για τους αναφερόμενους στα άρθρα 5 της ειδικής προκήρυξης και 32 του κανονισμού πρωταθλήματος λόγους, ήτοι λόγω μη συμμετοχής σε αγώνες του πρωταθλήματος με υπαιτιότητάς τους ή αποβολής τους, όπως προβλέπουν οι ανωτέρω διατάξεις.

– Αποφασίστηκε η επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League 2018-19 και αποφάσισε την έναρξη των playoffs το προσεχές Σάββατο.

– Συμφώνησαν στο καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κι εξουσιοδότητε την ομάδα εργασίας που έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, για να διαμορφώσει το τελικό πλάνο ενεργειών για τη σεζόν 2019-20.

– Συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στη διαιτησία, ύστερα από διαβούλευση με την ΕΟΚ.

– Να αυστηροποιηθεί το πειθαρχικό πλαίσιο για παραπτώματα των ιδιοκτητών και παραγόντων των ΚΑΕ και όλων των εμπλεκομένων και συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα

– Συμφωνήθηκε η δημιουργία οδικού χάρτη που προβλέπει συναντήσεις των ιδιοκτητών για τις δομικές αλλαγές που άπτωνται όλων των θεμάτων του ελληνικού μπάσκετ και οι οποίες θα ψηφιστούν μετά το τέλος του πρωταθλήματος της φετινής αγωνιστικής περιόδου».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News