Oι αντικειμενικοί φετινοί στόχοι

Oι αντικειμενικοί φετινοί στόχοι

Στην Ευρωλίγκα θα τα βρει σκούρα αρχικά (νομίζουμε) ο Σέλβιν Μακ αλλά στα ματσάκια της Basket League λογικά θα απολαύσουμε θέαμα μαζί με Νέντοβιτς, Φόστερ να τον συνδράμουν.

Ο καινούργιος Αμερικανός (όπως και οι Τζάκσον, Σάικς) παίζει και στις δύο θέσεις των γκαρντ, δεν τον χαλάει να σουτάρει, μάλλον τον ενδιαφέρει περισσότερο το σκοράρισμα, προτιμά να έχει εκείνος επαφή με το καλάθι από το να πασάρει.

Στηρίζεται αρκετά και στην έκρηξή του στο πρώτο βήμα, δημιουργώντας καταστάσεις για drive και καλάθι στο «ένας εναντίον ενός». Θα τρέξει από τους πρώτους στο ανοικτό γήπεδο, ενώ θα πάρει και σουτ κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η άμυνα δεν είναι το δυνατό του σημείο, προσπαθεί να παίξει άμυνα πάνω στη μπάλα και να «διαβάσει» τις αντίπαλες επιθέσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι και το πρώτο του μέλημα. Μην ξεχνάμε ότι πρώτος στόχος για φέτος είναι η κατάκτηση του νταμπλ κι η ΑΕΚ έχει ρόστερ έμπειρο και με πολλές παραστάσεις αν και κάπως γηρασμένο.

Επιδίωξη των πρασίνων την άνοιξη πρέπει να είναι οι δικοί τους παίκτες να τρέξουν τα…γερόντια της Ένωσης που όσο ποιότητα κι αν διαθέτουν έχουν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό να…κατεβαίνουν το λόφο! Υπάρχουν δύο διαφορετικά βαρέλια στα οποία μία ομάδα όπως ο νέος Παναθηναϊκός μπορεί να αναζητήσει λαβράκια.

Στο πρώτο, ανήκουν νέοι, εξελίξιμοι, πεινασμένοι παίκτες με ταλέντο. Στο δεύτερο, κολυμπάνε παίκτες που για οποιονδήποτε λόγο έχασαν έδαφος και ψάχνουν μία δεύτερη ευκαιρία, δίχως να απαιτούν λαγούς με πετραχήλια. Από το πρώτο ο Βόβορας ψάρεψε τους Αμερικανούς, από το δεύτερο το Νέντοβιτς, άμα οι τρεις τους δέσουν μην αποκλείεται το γεγονός ο πρωταθλητής να παλέψει γερά για την πρόκριση στους 8 κορυφαίους της Ευρωλίγκας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News