Νίκη εδώ και τώρα! - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός ώρα: Νίκη εδώ και τώρα! - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός ώρα: Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ψάχνει ο Παναθηναϊκός την πέμπτη αγωνιστική (δεν έχει παίξει εντός με Απόλλωνα) απέναντι στον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» (16:00, Novasports 1, Newspao.gr).

Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τη διακοπή, απομάκρυναν τους Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος, έφεραν τον χαφ, Μαουρίσιο (εκτός) και με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο στο τιμόνι, θέλουν να πάρουν μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη κόντρα στους Κρητικούς.

Δυσκολεύονται παραδοσιακά στο Ηράκλειο οι πράσινοι, το τελευταίο «διπλό» το πήραν το 2015 με σκορ 2-3 και λυτρωτή τον Καρέλη (με ανατροπή μάλιστα από 2-1). Πέρυσι, ήρθαν 1-1 με το Τριφύλλι να ισοφαρίζει με τον Μακέντα από τα έντεκα βήματα.

Ο Συλαϊδόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Χουάνκαρ, Σαβιέρ, Αγιούμπ, Χατζηθεοδωρίδη, Βιγιαφάνιες, Αντονίτο και Μαουρίσιο. Δηλαδή ο πράσινος τεχνικός θα ‘χει στη διάθεσή τους μόνον έναν κλασσικό αριστερό μπακ, τον Ζαγαρίτη.

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός ώρα | Συλαϊδόπουλος: «Είμαι ευγνώμων για τον σύλλογο που με εμπιστεύεται»

Ο υπηρεσιακός προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στην κάμερα της Nova. 

Ευγνώμων στον σύλλογο που τον εμπιστεύεται δήλωσε πως είναι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος που θα καθήσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ ως υπηρεσιακός.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova

Για το γεγονός ότι η ακαδημία του Παναθηναϊκού εκτός από ποδοσφαιριστές βγάζει και προπονητές:

“Δεν το συζητάω, νομίζω ότι η ακαδημία όλα αυτά τα χρόνια διαχρονικά στον Παναθηναϊκό, είναι ένας πολύ σταθερός πυλώνας και προσωπικά είμαι ευγνώμων, στην ακαδημία, στους ανθρώπους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και σε αυτούς που ήταν πριν. Θεωρώ ότι και εγώ είμαι ένα δημιούργημα  της ακαδημίας και μέσα από όλη αυτή την εξελικτική πορεία που έχουν τα παιδιά και σαν ποδοσφαιριστές αλλά και σαν χαρακτήρες, δείχνει την ποιότητα της δουλειάς που συνεχίζει να γίνεται στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και νομίζω ότι είναι ένα πολύ ισχυρό κομμάτι του συλλόγου που θα πρέπει να μας κάνει πολύ περήφανους.”

Όταν αφήνατε το όμορφο νησί της Κω και ερχόσασταν στον Παναθηναϊκό, φανταζόσασταν τόσο γρήγορη εξέλιξη;

” Oι άνθρωποι που με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν λειτουργώ με όνειρα, μόνο με στόχους. Τώρα αν μου λέγατε ότι ο στόχος μου ήταν να είμαι τόσο γρήγορα στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, η μου το λέγατε στην αρχή της χρονιάς, το πιθανότερο είναι να γελούσα. Αλλά η ζωή πολλές φορές ξεπερνά την φαντασία και  μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Είμαι ευγνώμων για τον σύλλογο που με εμπιστεύεται και με έχει εκτιμήσει και με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ τόσο σαν προπονητής, αλλά και σαν άνθρωπος.  Από τη στιγμή που είμαι σε αυτή την ιδιότητα και σε αυτή τη θέση για μικρό χρονικό διάστημα θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο. Να είμαι ο εαυτός μου είναι για μένα το βασικότερο όλων και το αποτέλεσμα οποιοδήποτε και αν είναι, η γενικότερα στην πορεία σαν ομάδα η σαν διαδικασία προπόνησης, θα προσπαθώ πάντα να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό.”

Αν και δεν έχετε προλάβει να καθίσετε στον πάγκο της πρώτης ομάδας, ήδη βιώνοντας προπονήσεις και μία  διαφορετική καθημερινότητα υπάρχει μεγαλύτερο βάρος;

“Δεν το αισθάνομαι μέχρι στιγμής, όχι γιατί δεν αναλογίζομαι την ευθύνη,  αλλά ίσως γιατί με έχουν υποδεχθεί τόσο καλά όλοι οι άνθρωποι που περιβάλουν τον σύλλογο. Μου δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και μεγάλη δύναμη. Τους ευχαριστώ πραγματικά και αυτή η θετικότητα που έχω εισπράξει όλο αυτό το διάστημα, πιστεύω ότι αν μπορέσουμε να το βάλουμε και μέσα στην ομάδα, είναι αυτό που μπορεί να κάνει και την διαφορά.”

Συνήθως μιλάμε για τους ποδοσφαιριστές, το πόσο εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν, αλλά και ένας προπονητής έχοντας τα μισά παιδιά δικά του, είναι ένα θετικό στοιχείο στην άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα;

“Σίγουρα το να γυρνάς μέσα στον κύκλο και να βλέπεις τόσα γνώριμα πρόσωπα, είναι κάτι που σε κάνει να αισθανθείς άνετα, σε κάνει να αισθανθείς πιο οικεία. Υπάρχουν βέβαια κάποιες στιγμές που γυρνάει το βλέμμα σου και βλέπεις έναν Μακέντα η έναν Βέλεθ, αλλά ουσιαστικά και τα παιδιά μέχρι στιγμής είναι τόσο θετικά και έχουν βγάλει μία τέτοια συμπεριφορά και τέτοιον επαγγελματισμό, που είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και πραγματικά αισθάνομαι μία θετικότητα σε όλο αυτό που εισπράττω όλο αυτό το διάστημα.”

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News