Οδηγός θα πρέπει να είναι... η άμυνα!

Οδηγός θα πρέπει να είναι... η άμυνα!

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της Ευρωλίγκας δεν θα πρωτοτυπήσουμε γράφοντας ότι πρέπει να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τον Παναθηναϊκό που κάθε καλοκαίρι έραβε το… 7ο αλλά στο τέλος πάντα κάτι συνέβαινε κι η απονομή αναβαλλόταν για την επόμενη σεζόν (στα πρωτοσέλιδα πάντα).

Ο Εξάστερος με τη μορφή που ξέραμε μας τέλειωσε, οι πράσινοι αλλάζουν πλεύση, μπορεί το πορτοφόλι να είναι μείον μα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πως η αλλαγή δεν θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είναι φανερή η αλλαγή νοοτροπίας στο κλαμπ (“σεμνά και ταπεινά κι όπου μας βγάλει”) μετά από τις σερί παρουσίες του στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Έπειτα από το “παρκάρισμα” του Δημήτρη Γιαννακόπουλου όλοι στον οργανισμό κατανόησαν γρήγορα πως φέτος για να “επιβιώσουν” στο “σκληρό” τοπίο της Ευρωλίγκας, με τους ανταγωνιστές να είναι πλέον μακριά, χρειάζεται αλλαγή σελίδας.

Από τη 1η μέρα της προετοιμασίας ο Γιώργος Βόβορας ξεκίνησε (όχι πολύ πειστικά, οφείλουμε να ομολογήσουμε) να θεμελιώσει κάποιες νέες αμυντικές αρχές, οι οποίες με τον καιρό-ελπίζει-να γίνουν δεύτερη φύση. Μάλιστα έβαλε υπεύθυνους τους δύο φόργουορντ (Παπαπέτρου-Σαντ Ρος) οι οποίοι φημίζονται για την αμυντική τους προσήλωση. Αυτή τη σεζόν οι πράσινοι πρέπει να “πονέσουν” στην άμυνα και να αρχίσουν να κερδίζουν παιχνίδια από εκεί.

Ο κόουτς ήταν κάθετος στην απόκτησή του Κουβανού βλέποντας το κενό πέριξ της ρακέτας και το πρόβλημα στο ριμπάουντ που είχε πέρσι η ομάδα. Παράλληλα με τον ερχομό του πρώην άσου της ΤΣΣΚΑ ελευθερώνεται ο αρχηγός ο οποίος τη σεζόν που πέρασε αναγκαζόταν να “χτυπιέται” με όλους τους αντιπάλους, ανεξαρτήτως ύψους, με αποτέλεσμα φθορά και φάουλ.

Ένα καλό αμυντικό πεντάρι ήταν ‘’must’’ για να βελτιωθεί η γενική εικόνα, μα αν μπορέσουν να κάνουν το ξεπέταγμα Μήτογλου-Παπαγιάννης, αν παραμείνει σοβαρός ο Μπεντίλ, ίσως ο κόουτς βρει όπλα που μέχρι τώρα δεν δείχνουν ικανά να κάνουν τη διαφορά. Βέβαια ακόμα είναι Σεπτέμβρης.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News