ΟΧΙ ρε Διαμαντίδη!

ΟΧΙ ρε Διαμαντίδη!

Η εξέδρα άρχισε να μαρκάρει τον Διαμαντίδη και να συνδέει τον φετινό Παναθηναϊκό με εκείνον που ξεκίναγε το χτίσιμο της δυναστείας του συλλόγου.

Ό,τι θα μείνει περισσότερο στο νου από το 40λεπτο κόντρα στους Κροάτες είναι όσα έγιναν πριν αυτό ξεκινήσει και όσα δήλωσε αλλά και θύμισε η εξέδρα με τη συνθήματά της.

[ads2]

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του, έστω και ασθμαίνοντας στο φινάλε, καπάρωσε την τρίτη θέση του ομίλου και περιμένει την τελευταία αγωνιστική του TOP 16 για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του να τερματίσει στη δεύτερη θέση που θα του δώσει και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το σημαντικό, όμως, ήταν η λαϊκή απαίτηση όπως αυτή εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της βράβευσης του Δημήτρη Διαμαντίδη από την Ευρωλίγκα. Το «μη σταματήσεις αρχηγέ» τέσταρε τις αντοχές των θεμελίων του ΟΑΚΑ και επαναλήφθηκε αρκετές φορές μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Και τραγουδήθηκε από πολλές χιλιάδες ευρισκομένους στο ΟΑΚΑ και πολλούς περισσότερους που δεν κατάφεραν να προμηθευτούν ένα μαγικό χαρτάκι και να πάρουν μέρος στη γιορτή. Ο κόσμος το ζήτησε, το απαίτησε και είναι σίγουρο ότι θα το ξανακάνει σε κάθε ευκαιρία.

Κι αν το σύνθημα – απαίτηση δεν είναι πολύ πιθανό να βρει ευήκοα τα αυτιά του αρχηγού του Παναθηναϊκού, μερικά άλλα συνθήματα πέτυχαν τον στόχο τους. Είναι εκείνες οι ρίμες που είχαν φτιαχτεί τα χρόνια που ο Παναθηναϊκός πάλευε για το πρώτο του αστέρι. Είναι οι ρίμες που επανήλθαν και προκάλεσαν στους παλιότερους μερικές έντονες αναμνήσεις συνδέοντας εκείνη την ομάδα με τη σημερινή. Και σήμερα ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι έχει 6 ραμμένα άστρα στην εμφάνισή του, ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα. Ψάχνει ξανά ένα άλμα που θα τον επαναφέρει στην κορυφογραμμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αν θα το καταφέρει ή όχι φέτος μένει να διαπιστωθεί. Ωστόσο, ο κόσμος του στην κερκίδα δείχνει να το πιστεύει. Και τραγουδάει για την επιστροφή της ομάδας εκεί που τους έχει συνηθίσει. Και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει μάθει μπάσκετ. Ξέρει τι μπορεί να περιμένει από την ομάδα του. Γι’ αυτό κι έχει μεγαλύτερη αξία η… τοποθέτησή τους μέσω των συνθημάτων στο ματς με τους Κροάτες.

sportfm.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News