Όχι άλλη ...Γκαμπάλα

Όχι άλλη ...Γκαμπάλα

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα για το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Πράσινοι είτε βρουν απέναντι τους την σουηδική ΑΪΚ Στοκχόλμης, είτε την αδύναμη – αλλά μαχητική απ’ ότι φαίνεται- Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ, έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για να συνεχίσουν τον ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Αρκεί να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο τους να γίνει … Γκαμπάλα στη θέση της Γκαμπάλα.

[ads2]

Θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια για να ξεχαστεί – αν λησμονηθεί ποτέ – το πάθημα από τους Αζέρους και οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και πειθαρχημένοι στα δύο παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός “πλήρωσε” πέρυσι την απογοήτευση από τα ματς με την Κλαμπ Μπριζ, το …ροτέισιον του Αναστασίου στην αρχή της σεζόν (!!!), αλλά και τη σιγουριά που είχε για την πρόκριση. Υποτίμησε την Γκαμπάλα, μπήκε στο γήπεδο – και στο Μπακού και στη Λεωφόρο – με υπεροψία και τελικά …πικράθηκε. Αν οι Πράσινοι εμφανιστούν …χαλαροί στα εφετινά ευρωπαϊκά τους παιχνίδια και με την ίδια νοοτροπία, τότε θα κινδυνέψουν… Αν όμως αντιμετωπίσουν ως Panathinaikos τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, τότε – θεωρητικά πάντα- δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

Καμία ομάδα δεν προκρίθηκε με τη …φανέλα, την ευρωπαϊκή της ιστορία ή με τη λίστα των ονομάτων που διαθέτει στο ρόστερ της. Ο ποδοσφαιρικός …καθρέπτης είναι το γήπεδο και εκεί ο Αντρέα Στραματσόνι και οι ποδοσφαιριστές του θα κληθούν σε δύο εβδομάδες να δείξουν την αξία τους. Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι ο πρώτος – και μεγάλος- στόχος του Παναθηναϊκού για πολλούς λόγους και τα ματς που θα δώσουν οι Πράσινοι σε λίγες ημέρες ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν η αφετηρία – και όχι ο …τερματικός σταθμός – για μια όμορφη ευρωπαϊκή περιπέτεια.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News