Ομπράντοβιτς: «Έτοιμος... από τον ΠΑΟ ο Ιτούδης»

Ομπράντοβιτς: «Έτοιμος... από τον ΠΑΟ ο Ιτούδης»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη στην κροατική ιστοσελίδα «vecernji list» μίλησε μεταξύ άλλων για τον Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ ρωτήθηκε για την προσδοκία που υπάρχει ώστε η ομάδα του να γίνει η πρώτη τουρκική που θα κατακτήσει την Euroleague, στο Final-4 του Βερολίνου και αν αυτό δημιουργεί υπέρμετρη πίεση:

[ads2]

«Κανείς δεν αντέχει την πίεση όσο εγώ. Μπορώ να ανεχτώ την ήττα και την αποτυχία, όμως δεν ανέχομαι οι παίκτες μου να μην δίνουν το μάξιμουμ στις προπονήσεις».

Οσο για τον Δημήτρη Ιτούδη, μίλησε για την παρουσία του στο Final-4 με την ΤΣΣΚΑ, τονίζοντας πως η αξία του άλλοτε συνεργάτη του στον Παναθηναϊκό είχε φανεί από τα… χρόνια του ΟΑΚΑ: «Τον έχω παντρέψει και του έχω βαφτίσει ένα παιδί. Ο Ιτούδης είναι σαν μικρός αδερφός μου. Η καλή δουλειά που κάνει στη Μόσχα δεν με εκπλήσσει καθώς ήταν έτοιμος από την εποχή που ήταν μαζί μου στον Παναθηναϊκό».

Παράλληλα, έκανε αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδη, για το γεγονός πως δεν προτίμησε σε κανένα σημείο της καριέρας του, να μετακομίσει στο ΝΒΑ, σε αντίθεση π.χ. με τον Μπιέλιτσα, ο οποίος πέρυσι αναδείχθηκε MVP της Euroleague, αλλά επέλεξε να πάει στο ΝΒΑ: «Ο Διαμαντίδης είναι μία περίπτωση παίκτη που δεν θέλησε να πάει στο ΝΒΑ και να έχει μικρότερο ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε στον Παναθηναϊκό.

Αντίθετη περίπτωση είναι ο Μπιέλιτσα, που ήταν MVP, αλλά πήγε στο ΝΒΑ που δεν δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Για μένα δεν είναι σωστό να πηγαίνεις εκεί και να κουνάς απλώς μια πετσέτα. Στην Ευρώπη υπάρχει πίεση γιατί υπάρχουν στόχοι για τίτλους. Σε μία σοβαρή ευρωπαϊκή ομάδα υπάρχει πίεση για αποτελέσματα, ενώ στο ΝΒΑ δεν υπάρχει αυτό. Παίζεις όσο είναι να παίξεις και εισπράττεις αρκετά χρήματα».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News