Ο Ζοτς βλέπει Ευρωλίγκα κοντά στο... ΝΒΑ!

Ο Ζοτς βλέπει Ευρωλίγκα κοντά στο... ΝΒΑ!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στην τηλεόραση της Φενέρμπαχτσε. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σέρβος προπονητής παρατηρείται μεγάλη πρόοδος στην Ευρωλίγκα.

Για πρώτη φορά η διοργάνωση θα έχει τη μορφή “πραγματικής λίγκας” με 16 ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη από δύο φορές κάτι το οποίο αποτελεί τεράστιας σημασίας αλλαγή σύμφωνα με τον Ομπράντοβιτς:

[ads2]

“Η νέα μορφή της Ευρωλίγκας κατά την άποψη μου είναι ένα βήμα προόδου και, ποιος ξέρει, μία μέρα η Ευρωλίγκα μπορεί να είναι ικανή να ανταγωνιστεί το ΝΒΑ. Στη Φενέρμπαχτσε υπάρχουν παίκτες που είχαν στα χέρια τους καλές προτάσεις από το ΝΒΑ αλλά επέλεξαν να μείνουν εδώ. Αυτό αποδεικνύει πως συμβαίνουν ωραία πράγματα και στην Ευρώπη. Πιο σημαντικό, θα πρέπει να συζητήσουμε για το τι θα κάνουμε για το μέλλον του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσουν οι νεαροί παίκτες οι οποίοι μέχρι τώρα δεσμεύονται με συμβόλαια μικρής διάρκειας. Αν τα ίδια συμβόλαια ήταν διάρκειας 4-5 χρόνων τότε θα είχαν έμεναν στην Ευρώπη. Θα δείξει πόσο θα βελτιωθούν αλλά για το καλό του Ευρωπαϊκού μπάσκετ πρέπει να ξεκινήσουμε από τα νέα παιδιά”.

Όσον αφορά στη φιναλίστ της περσινής σεζόν, Φενέρμπαχτσε, τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους: “Έχουμε ίδια ομάδα με πέρυσι. Αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά στην έναρξη της σεζόν αυτό δεν έχει τόση σημασία. Έχουμε μία δύσκολη διαδικασία μπροστά μας. Εξαιτίας των αλλαγών στο πρόγραμμα θα χρειαστέι να παίξουμε μέχρι και 3 παιχνίδια την εβδομάδα μερικές φορές. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και με τη νέα μορφή της Ευρωλίγκας οι φίλαθλοι μας θα δουν όλους τους αντιπάλους εντός έδρας. Όλοι θα παίξουν με όλους και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σεζόν. Θα υπάρξουν διαστήματα με 4 παιχνίδια σε 8 μέρες και όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως ο χρόνος προετοιμασίας είναι διαφορετικός από πέρυσι. Έχουμε συζητήσει με τους παίκτες για αυτή τη νέα κατάσταση.”

Ο Ομπράντοβιτς πιστεύει ακόμα πως οι ισορροπίες στην Ευρωλίγκα έχουν αλλάξει και η Τουρκία πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών: “Υπήρξαν κάποιες σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα. Ειδικά την περσινή σεζόν είδαμε ομάδες με σπουδαία ιστορία όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ να μένουν εκτός Final 4. Όλες τους ενισχύθηκαν τη φετινή σεζόν. Στην Τουρκία, η Νταροσάφακα και η Εφές άλλαξαν τόσο προπονητή όσο και ρόστερ. Όλοι ξέρουμε πόσο καλός προπονητής είναι ο Μπλατ. Η Γαλατασαράι με τη σειρά της θα είναι βελτιωμένη. Όπως συμβαίνει τα τελευταία 3 χρόνια έτσι και φέτος ο ανταγωνισμός στην Τουρκία θα είναι ιδιαίτερα έντονος και αυτό μόνο καλό κάνει στο τουρκικό μπάσκετ γενικότερα”.

Η Φενέρμπαχτσε δείχνει να ξεχωρίζει με τους φιλάθλους να αποθεώνουν τόσο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο και τους παίκτες. Ο Ζοτς ωστόσο θέλει περισσότερα! “Όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, εντός και εκτός, θα είναι δύσκολα. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Βρισκόμαστε εδώ για τον κόσμο μας και πρέπει να ευχαριστήσουμε όσους αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας. Χωρίς αυτούς δεν είμαστε τίποτα. Έχουμε πουλήσει σχεδόν 7000 διαρκείας. Το εκτιμώ αλλά δεν είναι αρκετό. Το όνειρο μου είναι να δω 10 χιλιάδες διαρκείας από την ημέρα που ήρθα και ελπίζω πως θα το πετύχουμε. Οι φίλαθλοι μας μας αγαπούν και μας εμπιστεύονται. Αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας και ποτέ να μην ξεχνάμε τι έγινε πέρυσι. Οι φίλαθλοι είναι ο μοναδικός λόγος της επιτυχίας του συλλόγου. Η στήριξη τους είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο για εμάς.”

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News