«Ο Ξαβιέ είναι... ζωγράφος, θα τον λατρέψουν στον Παναθηναϊκό»

«Ο Ξαβιέ είναι... ζωγράφος, θα τον λατρέψουν στον Παναθηναϊκό»

Ο προπονητής της Πάσος Φερέϊρα, Πέπα, μίλησε σε αθλητική για τον Ξαβιέ και την συνεργασία τους στην Τοντέλα, όπου ο νέος εξτρέμ του Παναθηναϊκού έκανε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα gazzeta.gr:

«Ο Ξαβιέ είναι ένας από τους πιο τεχνίτες ποδοσφαιριστές που είχα ποτέ σε ομάδα μου. Είναι αυτό που λέμε… ζωγραφίζει μέσα στο γήπεδο. Είναι ζωγράφος, καλλιτέχνης με την μπάλα στα πόδια.

Ο Ξαβιέ μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Αριστερό εξτρέμ, δεξί και δεκάρι. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι οι αποφάσεις που παίρνει όταν έχει την μπάλα. Τις περισσότερες φορές θα κάνει το σωστό, αν όχι πάντα! Κοιτάζει αρχικά να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και μετά να εκτελέσει. Είναι άριστος εκτελεστής στις στημένες φάσεις, πολύ σημαντικό «εργαλείο» για κάθε που ομάδα που θέλει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις… νεκρές μπάλες. Εκεί που χρειάζεται βελτίωση και δουλεύει αρκετά είναι η κίνηση χωρίς την μπάλα, να φτιάχνει καταστάσεις χωρίς να έχει την κατοχή».

Ποιο ήταν το μυστικό της καταπληκτικής σεζόν που έκανε ο Ξαβιέ μαζί του στην Τοντελα;

«Νομίζω τον βοήθησε πάρα πολύ ο τρόπος που παίζαμε, περισσότερο η ελευθερία που είχαμε δώσει στους εξτρέμ. Αυτό που του έλεγα ήταν πως μπορεί να κλείνει προς τα μέσα η να παίζει πάνω στην γραμμή, ανάλογα την φάση και το διάβασμα του παιχνιδιού. Έχει την οξυδέρκεια να το κάνει σωστά. Προς όφελος της ομάδας.

Πιστεύω πως στον Παναθηναϊκό θα τον αγαπήσουν πολύ σύντομα και θα γίνει είδωλο! Έχει την ποιότητα να το κάνει αλλά φυσικά στο ποδόσφαιρο παίζουν πολλά πράγματα ρόλο όπως η προσαρμογή, ο προπονητής, ο τρόπος παιχνιδιού. Αν ο Παναθηναϊκός τον αξιοποιήσει, τότε ο Ξαβιέ θα αφήσει εποχή»!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News