Ο Βαζέχα μιλά για τον Μπεργκ

Ο Βαζέχα μιλά για τον Μπεργκ

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Κριστόφ Βαζέχα για τον Μάρκους Μπεργκ.

Ο Πολωνός θρύλος του Παναθηναϊκού μιλώντας στη Live Sport απέφυγε να μπει σε διαδικασία σύγκρισης με τον Σουηδό φορ τονίζοντας ωστόσο πως έχουν πολλά κοινά στοιχεία, ενώ πρόσθεσε πως ο τελευταίος είναι βαρόμετρο των «πράσινων».

[ads2]

«Έχουμε κοινά στοιχεία, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για μένα, αλλά για το παιδί. Σε αυτό που μπορώ να σταθώ είναι πως πρόκειται για έναν απρόβλεπτο επιθετικό. Η μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του δημιουργεί πρόβλημα στον αντίπαλο. Είναι δύσκολο ο αμυντικός να τον αντιμετωπίσει. Χρειάζεται ομαδική δουλειά στην άμυνα για να τα καταφέρει μία ομάδα», τόνισε και πρόσθεσε: «Μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας, πίστευε στον εαυτό του και στις ικανότητές του και κατάφερε να πετύχει. Για μένα είναι ένας ολοκληρωμένος σέντερ φορ και βρίσκεται σε μία ηλικία που μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμα στον Παναθηναϊκό».

Όσο για το τι ξεχωρίζει τον Μπεργκ; «Η ποικιλία των κινήσεών του. Είναι ένας σέντερ φορ που μπορεί να σκοράρει με το δεξί, με το αριστερό, με το κεφάλι και γενικά με όλος τους τρόπους. Στην περίπτωση του Μπεργκ όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Δεν είναι μόνο ότι σκοράρει με μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη μεγάλη ή τη μικρή περιοχή. Έχει την τεχνική και την ικανότητα να δημιουργεί φάσεις, να βγαίνει έξω από την αντίπαλη περιοχή, να ανοίγει διαδρόμους και να βγάζει ασίστ στους συμπαίκτες του. Το σημαντικό για μένα -κι εκεί κρίνεται ένας σέντερ φορ- είναι η διάρκεια και η συνεισφορά του στην ομάδα. Ο Μπεργκ αποτελεί βαρόμετρο του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια και η απόδοσή του και τα γκολ του είναι καταλυτικά για την ομάδα. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η σταθερότητα. Δεν έκανε μία καλή σεζόν και την άλλη εξαφανίστηκε. Είναι σταθερά σε ένα υψηλό επίπεδο ανεξάρτητα αν πηγαίνει καλά η ομάδα ή όχι».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News