Ο τραυματισμός του Πρίφτη έχει εξήγηση...

Ο τραυματισμός του Πρίφτη έχει εξήγηση...

Δεν είναι και το πιο σύνηθες να φεύγει τραυματίας ένας προπονητής από το γήπεδο, αλλά στην περίπτωση του Πρίφτη, που μόχθησε όσο κανείς για να αλλάξει τα δεδομένα, η ατυχία του μοιάζει σαν… επιβράβευση. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Πάλεψε, μάτωσε, το… έζησε με πάθος και αποχώρησε κουτσαίνοντας από το ΟΑΚΑ. Ο πόνος του θα είναι προσωρινός, ο αγώνας του, όμως, θα μείνει χαραγμένος στη συνείδηση όλων των Παναθηναϊκών. Έδωσε στην κυριολεξία «μάχες» με τον αντίπαλο, το γεγονός πως… τραυματίστηκε κιόλας, αποτελεί παράσημο για εκείνον, διότι υπερτονίζεται η αφοσίωσή του στην ομάδα.

Το ματς με τη Ζενίτ το παίρνει ο Πρίφτης. Οι Ρώσοι που γνωρίζουν σαν… κομπολόι τον Παναθηναϊκό, λόγω της παρουσίας του Πασκουάλ, του συνεργατικού του επιτελείου και κυρίως, του Μάνου Παπαδόπουλου λίγο έλειψαν να φύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ, αλλά ο «βασιλιάς» Πρίφτης με «πύργο» τον Παπαγιάννη και «αξιωματικό» τον Νέντοβιτς έκανε ρουά – ματ.

Βέβαια, έχει φροντίσει από το 20′ και μετά, να τοποθετήσει τα «στρατιωτάκια» του σε δύο σειρές της σκακιέρας, για να περιπλέξει τις επιθέσεις των αντιπάλων (διπλή ζώνη άμυνας).

Εννοείται πως το ΣΕΦ έπαιξε ρόλο για τον… chief της πράσινης αρμάδας. Είναι αυτή η στιγμή, μια νίκη για την ακρίβεια στην έδρα του «αιωνίου», που αρκεί για να αλλάξει το «ρου» μιας φετινής ιστορίας που διαγραφόταν ως τώρα με κατάμαυρο μελάνι.

Μέσα σε τέσσερις μέρες το Τριφύλλι πήρε το πάνω – χέρι για το πλεονέκτημα έδρας στην Α1, βελτίωσε το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα κι από ότι φαίνεται, βρήκε τη.. χαμένη του λογική ως προς τον σχηματισμό του τελικού ρόστερ που θα επιδιώξει να κατακτήσει και φέτος, το νταμπλ. Πλέον, η δωδεκάδα των πρασίνων γίνεται μία σε Ελλάδα και Ευρώπη (με την αποχώρηση του Φέρελ και εκείνη – όπως φαίνεται – του Φλόιντ) και η ομάδα θα μπορέσει να «δέσει» καλύτερα και να βρει μεγαλύτερη χημεία.

Το αμέσως ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό, είναι πως παίρνει βαθιά ανάσα μετά από διαβολοβδομάδα με δύο ταξίδια, ΣΕΦ και ανταγωνιστικό ματς στο ΟΑΚΑ. Τώρα, αν έρθει και μια μεταγραφή (κανονικού γκαρντ!), θα είναι το «κερασάκι» για τον Εξάστερο…

Υ.Γ Ταχεία ανάρρωση, κόουτς…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News