Ο Θεός ήταν Παναθηναϊκός!

Ο Θεός ήταν Παναθηναϊκός!

H τουρκική ομάδα ήταν αποκλεισμένη από την Ευρωλίγκα πριν από το τζάμπολ, αλλά είμασταν σίγουροι ότι θα έδινε τον καλύτερό της εαυτό. Μία νίκη επί των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης δεν θα ήταν λίγο πράγμα για μία ομάδα, που μόλις φέτος καταγράφει την πρώτη της παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση.

Με αυτά δεν θέλουμε να πούμε ότι πέσαμε μέσα (σιγά την δικαίωση), αλλά εκτός των άλλων ότι ελάχιστα παιχνίδια στο επίπεδο της Ευρωλίγκας μπορούν να θεωρηθούν εύκολα.

[ads2]

Και κυρίως για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, μετά τις τρεις μεταγραφές, που έκανε, έχει σαφώς παρουσιάσει σημεία βελτίωσης, αλλά δεν είναι στο επίπεδο της ΤΣΣΚΑ και της Φενέρ (ώστε να θεωρεί σίγουρα κάποια πράγματα), την ίδια ώρα, που είναι δεδομένο (όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια) ότι μακριά από το ΟΑΚΑ δεν είναι τόσο αποτελεσματικός.

Στο τέλος, βέβαια, της μέρας εκείνο, που μετράει είναι πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Και υπό αυτή την έννοια οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είναι πετυχημένοι. Απέφυγαν ένα μεγάλο στραπάτσο στο τέλος, στην ουσία κλείδωσαν την πρόκριση για την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας και πλέον θα διεκδικήσουν το πλεονέκτημα της έδρας. Το φαβορί είναι η Λοκομοτίβ, αλλά τα προγνωστικά είναι για να ανατρέπονται. Ετσι δεν είναι;

Ο Παναθηναϊκός δεν έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι, η αλήθεια, όμως, είναι ότι η τύχη βρισκόταν στο πλευρό του στο ματς, που πριν από λίγο έληξε. Κάλλιστα θα μπορούσε ο Ουίλμπεκιν στην τελευταία επίθεση της Νταρουσάφακα να ευστοχήσει και να δώσει στην ομάδα του τη νίκη. Οχι, μόνο δεν το έκανε, αλλά στα λίγα δευτερόλεπτα, που απέμεναν, έκανε ανόητο φάουλ στον Ουίλλιαμς. Και ο Αμερικάνος σούπερ σταρ των “πρασίνων” δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Ουίλλιαμς ήταν εκείνος, που πήρε από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στη νίκη. Με το σκορ από το 77-81 να έχει πάει στο 84-81, ο αριστερόχειρας Αμερικάνος πήρε την μπάλα και έπαιξε ένας εναντίον ενός. Στα 25” πριν από το φινάλε προσωπικά θα περίμενα από έναν παίκτη, που πρώτα φορά αγωνίζεται στην Ευρώπη να πάει σε δίποντο, σε λέι-απ ή σουτ από μέση απόσταση.

Ο Ουίλλιαμς, όμως, για ένα ακόμη παιχνίδι παρουσιάστηκε σαν έτοιμος από παλιά και έστειλε από το τρίποντο την μπάλα εκεί, που έπρεπε να πάει. Και όπως αναφέραμε έβαλε και τις δύο βολές στο τέλος, επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να γυρίσει από την Τουρκία με ξένοιαστο κεφάλι, τουλάχιστον όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Γιατί η εμφάνιση προβλημάτισε τον Τζόρτζεβιτς, αλλά είναι και φυσιολογική. Είπαμε ότι ο Παναθηναϊκός με τις τρεις μεταγραφές είναι καινούρια ομάδα (άρα τα σκαμπεναβάσματα είναι λογικά), ενώ εδώ και χρόνια έχει θέμα όταν παίζει μακριά από το ΟΑΚΑ (στην Ευρωλίγκα).

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι θα περάσουν οι “πράσινοι” (που είναι και το πλέον λογικό), η Λαμποράλ θα είναι ο αντίπαλος, που θα προτιμούσαν να έχουν στην οκτάδα. Αυτό δεν το λένε οι ίδιοι βεβαίως, αλλά εμείς. Ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Ρεάλ, ούτε ΤΣΣΚΑ, ούτε Ολυμπιακός. Οχι ότι με αυτές δεν έχουν τύχη να περάσουν, αλλά οι Βάσκοι είναι πιο βατοί. Ας έχουν κάνει τρομερή παρουσία, ας έχει ο Γιάννης Μπουρούσης διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά του. Σε τέτοιες καταστάσεις άλλωστε μετράνε πολλά πράγματα και ένα από τα βασικά είναι η φανέλα. Και σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός υπερέχει, όχι μόνο έναντι της Λαμποράλ, αλλά και απέναντι στις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες. Σε όλες θα λέγαμε, εκτός της Ρεάλ. Διαφωνείτε;

sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News