Ο στόχος, η ποιότητα και η «απάντηση»-στοίχημα του Γιοβάνοβιτς!

Γιοβάνοβιτς: "Θα χρειαστεί υπομονή" - Οι δηλώσεις μετά την ήττα από την Άλκμααρ

Το καλοκαίρι στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον των ρεπόρτερ της ομάδας η απάντηση που έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην κλασική για κάποιους προπονητές, αλλά πάντα ενδιαφέρουσα ερώτηση «με τι θα είστε ευχαριστημένος στο τέλος της επόμενης σεζόν;» ήταν η εξής: «Θα είμαι ικανοποιημένος αν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι ικανοποιημένοι απ’ αυτό που θα δουν. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία. Αυτό εξαρτάται από τη δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο. Από τις συνθήκες, από το πόσο μπορούμε να πείσουμε τον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού να μας βοηθήσει. Αυτό είναι το δικό μου το στοίχημα».

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο φαινόταν να χάνεται από τα φιλικά ήδη μιας και το 0/8 χτύπησε πολύ άσχημα στο θυμικό των οπαδών που έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από το 1996 κι έπειτα, οπότε σήμερα (δικαιολογημένα) δεν έχουν στάλα υπομονής.

Η μεταγραφική ακαμψία έφερε γρήγορα προβλέψεις για νέους… σεισμούς και καταποντισμούς αλλά το μεταγραφικό ντεμαράζ των τελευταίων ωρών κάπως κίνησε το ενδιαφέρον ενός κόσμου υπνωτισμένου, παραδομένου που έφτασε να μην ασχολείται καν με την ομάδα.

Ο Λούντκβιστ και ο Βιτάλ είναι καλοί παίκτες για τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκας, η πολυαναμενόμενη ποιότητα έφτασε στο Κορωπί με τον Σέρβο να περιμένει ακόμα εξτρέμ, θα είχε πάρει σίγουρα και φορ αν ερχόταν πρόταση για κάποιον εκ των Μακέντα, Καρλίτος.

Για να πετύχει το στόχο που έθεσε στη συνέντευξη Τύπου, πάντως, χρειαζόταν κατάλληλα «εργαλεία» κι όλα αυτά σε ένα… δύσκολο περιβάλλον μιας ομάδας που έχει πάρει διαζύγιο με την διάκριση και φυσικά χωρίς τεχνικό διευθυντή που θα μπορούσε πιο εύκολα να «αποφορτίσει» το ρόστερ και – κυρίως – το μπάτζετ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News