«Ο Σισέ τους έλεγε να με βάλουν μέσα - Γιατί δεν ανανέωσα»

«Ο Σισέ τους έλεγε να με βάλουν μέσα - Γιατί δεν ανανέωσα»

Ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία του του με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στην ιστοσελίδα sport24.gr:

  • “Είχα πρόταση και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ, αλλά η ΑΕΚ πρόσφερε λιγότερα. Είχε ενδιαφερθεί και ο Ολυμπιακός. Οι μεγάλες ομάδες εκείνη την περίοδο έπαιρναν πολλούς παίκτες που έπαιζαν στην Εθνική Νέων και την Ελπίδων, με γνώμονα το μέλλον. Επειδή είχα παίξει με το Αιγάλεω αλλά και με τα μικρά κλιμάκια των Εθνικών, με καλή παρουσία, θεωρώ ότι γι’ αυτό ενδιαφέρθηκαν για μένα. Στο τέλος έμειναν ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος με τον Γιώργο Τσακίρη στην προεδρία, όπου πρόσφερε 550 χιλιάδες ευρώ. Ο Πανιώνιος επέμενε πολύ, καθώς είχε πρόεδρο με οικονομική άνεση και σαν ομάδα επένδυε συχνά σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές”.

 

  • “Εμένα ο μάνατζέρ μου, όταν μου μετέφερε την πρόταση του Παναθηναϊκού και λόγω των συναισθημάτων που είχα από μικρός για την ομάδα και ήταν όνειρο μου να παίξω σε αυτήν, με έκανε εύκολα να συμφωνήσω. Με βοήθησαν οι καταστάσεις για να έρθει ο Παναθηναϊκός σε μένα και ανήμερα των γενεθλίων μου, 28 Ιανουαρίου 2007, να έρθουν οι δικηγόροι της ΠΑΕ στα γραφεία του Αιγάλεω, ώστε να γίνει η μεταγραφή. Μεγάλο ρόλο φυσικά έπαιξε και ο μάνατζερ μου ο Γιάννης Γλυκός”.

 

  • “Ένιωσα σοκ και δέος πραγματικά. Πήγαμε κατευθείαν για προπόνηση στην Παιανία, ήταν η πρώτη μου προπόνηση. Παίκτες όπως ο Τάκης Φύσσας και ο Γιάννης Γκούμας, ο Παπαδόπουλος και ο Καραγκούνης που τους θαύμαζα μικρός τους έβλεπα μπροστά μου και κάναμε τώρα προπόνηση μαζί. Τότε είχε έρθει και ο Μανούτσο και ο Βέλιτς, τεχνικός διευθυντής τότε της ομάδας, μου είπε θα πας δανεικός στον ΟΦΗ για να πάρεις παιχνίδια στα πόδια σου για να είσαι έτοιμος το καλοκαίρι”.

 

  • “Επειδή έμπαινα αλλαγή, είτε ως ικανότητα είτε ως τύχη, όπως θέλετε μπορείτε να το πείτε, πετύχαινα γκολ. Ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι που ασχολούταν με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, εφόσον το βλέπανε αυτό το πράγμα έβγαλαν αυτό το παρατσούκλι. Μετά από κάθε γκολ επομένως, έμεινε και αυτό το παρατσούκλι και μέσα από τον Τύπο. Ήταν ένα μείγμα κόσμου και δημοσιογράφων”.

 

  • “Ήταν πολύ καλή η σχέση μου με τον κόσμο. Θυμάμαι παλιά ότι είχε κυκλοφορήσει μια φωτογραφία με κάτι ζαράκια που φορούσα στον λαιμό με το τριφύλλι, από τα καλοκαίρια στην Πάρο. Αυτή η φωτογραφία τους προκάλεσε εντύπωση και φυσικά βοήθησε ειδικά στην αρχή, στο να υπάρχει αυτή η καλή σχέση. Ακόμα και τώρα τους ευχαριστώ, γιατί όσο ήμουν στην ομάδα έδωσα τα πάντα. Ίσως θα μπορούσα να κάνω και περισσότερα. Για έναν ποδοσφαιριστή δεν φταίνε μόνο κάποιες καταστάσεις ή ο προπονητής, αλλά έχει και ο ίδιος ευθύνες. Πρώτα κοιτάω τα λάθη μου και μετά κοιτάω τις συγκυρίες και τους προπονητές, αυτά υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Το θεωρώ δίκαιο άθλημα, γιατί κάποια στιγμή αν το αξίζεις δικαιώνεσαι”.

 

  • “Πάντα από την εποχή τη δικιά μου υπάρχει. Θεωρώ ότι τώρα είναι λιγότερη η κριτική που δέχονται οι Έλληνες ποδοσφαιριστές σε σχέση με τότε. Λόγω πολλών πραγμάτων, όπως των λιγότερων εφημερίδων, αλλά και του ποδοσφαίρου που έχει πέσει το επίπεδο για πολλούς λόγους. Τότε που ήταν πιο οπαδικά, θυμάμαι στο ΟΑΚΑ κάναμε λάθος κοντρόλ και μας βρίζανε. Για έναν παίκτη της ηλικίας των 19-20 με τέτοια πίεση σε όλες τις μεγάλες ομάδες, καταλαβαίνεις τι προσπάθεια ήθελες να δώσεις για να πετύχεις. Φυσικά και υπήρχε κριτική, καλοπροαίρετη και κακοπροαίρετη. Όταν εκτίθεσαι στον κόσμο πρέπει να το αντέξεις αυτό”.

 

  • “Ο Σισέ βοήθησε τον Παναθηναϊκό αλλά και ο σύλλογος τον βοήθησε, γιατί η καριέρα του είχε μπει σε κρίσιμη καμπή. Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Σαλπιγγίδη και τους υπόλοιπους επιθετικούς που είχαμε. Ήταν κανονικός σταρ, με την καλή έννοια. Όλη η ομάδα δούλευε για τον Σισέ αλλά και ο ίδιος για την ομάδα. Είχαμε πολύ καλή επαφή και τώρα μιλάμε όταν μπορούμε. Όταν δεν πήγαινε καλά η ομάδα ο Σισέ πήγαινε στους προπονητές και έλεγε «βάλτε τον Αντώνη να με βοηθήσει να ανοίξουν τις άμυνες».

 

  • “Κάθε διαζύγιο σε πληγώνει. Εμένα ήταν τον Ιανουάριο και έληγε το συμβόλαιό μου στο τέλος της σεζόν. Μετά τον Σισέ ήρθαν και άλλοι επιθετικοί, δεν έπαιζα και θεωρούσα ότι θα μπορούσα να παίξω. Ήθελα να αποδείξω κάποια πράγματα. Μπορεί να έκανα και εγώ λάθη. Είχαμε κάποιες συζητήσεις για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου, αλλά δεν προχώρησε, παρόλο που είχα σκοράρει λίγες εβδομάδες πριν. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο, πίστευα ότι μπορούσα να συνεχίσω”.

 

  • Γιοβάνοβιτς είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Τον παρακολουθώ από τη Λεωφόρο, δυστυχώς η ομάδα έχει δύο εικόνες, μια εντός και μια εκτός έδρας. Φέτος πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει για το Κύπελλο. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ενδιαφέρον γιατί όλοι θα χάνουν βαθμούς. Δεν μπορώ να πω από τώρα ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, γιατί υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Το πρώτο δείγμα δείχνει ότι η ομάδα κάνει κάποια βήματα προόδου. Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει εκεί που αξίζει, στη διεκδίκηση του τίτλου και στην Ευρώπη”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News