Ο σίγουρος δρόμος της Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός - Λάρισα 2-0 (Highlights/vid)

Σε ένα πρωτάθλημα, που πολλά μπορούν να συμβούν για έναν Παναθηναϊκό που «ξύπνησε» μετά τα… μισά του α’ γύρου, ο σίγουρος δρόμος για την Ευρώπη είναι το Κύπελλο Ελλάδος.

Σε ένα πρωτάθλημα, που πολλά μπορούν να συμβούν για έναν Παναθηναϊκό που «ξύπνησε» μετά τα… μισά του α’ γύρου, ο σίγουρος δρόμος για την Ευρώπη είναι το Κύπελλο Ελλάδος.

Με λίγη δόση τύχης, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου, δίχως να δώσει κάποιον αγώνα. Και πλέον, απέχει μόλις πέντε αναμετρήσεις μακριά από τον πρώτο του τίτλο μετά το 2014 και τη σίγουρη «έξοδό» του στην Ευρώπη.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδος θα βρεθεί σίγουρα στα προκριματικά της νεοσύστατης διοργάνωσης του Europa Conference League ή Europa League 2.

Βάσει των τωρινών δεδομένων, ο Παναθηναϊκός έχει 2/7 πιθανότητες να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ, 2/7 με τον Άρη ή την ΑΕΚ και 3/7 με κάποιον πιο βατό αντίπαλο, όπως ο Βόλος, η Λαμία και μια ομάδα εκ των Ατρόμητο και ΠΑΣ.

Το θεμιτό της υπόθεσης είναι οι πράσινοι να παίξουν με κάποιον ανίσχυρο στα προημιτελικά, με μια εκ των Άρη ή ΑΕΚ στα ημιτελικά (δύο «διπλά» μετράει ο Παναθηναϊκός) και στον τελικό να δώσουν τον αγώνα της ζωής τους!

Δύο αγώνες στα προημιτελικά, δύο στα ημιτελικά και ο μεγάλος τελικός. Αν ο Παναθηναϊκός φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, δεν θα τον νοιάξει ιδιαίτερα (πέρα από το γόητρο) το τι θα συμβεί στα πλέι οφ. Διότι, ακόμη κι αν δεν τερματίσει στην 4η θέση και το κάνει, για παράδειγμα, ο Άρης, τότε, το Τριφύλλι θα είναι εκείνο που θα… αρπάξει από τους κίτρινους το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News