«Ο Σαντ Ρος είναι παίκτης Euroleague - Σπουδαία επιλογή ο Παναθηναϊκός»

Οι απολαβές του Σαντ Ρος στον Παναθηναϊκό

Για τον Χάουαρντ Σαντ Ρος μίλησε ο assistant coach της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ανδρέας Πιστιόλης, ο οποίος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έκανε μία σπουδαία επιλογή με τον Κουβανό.

Αναλυτικά, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα «Live Sport»:

Για τον Κουβανό παίκτη και την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Είναι εξαιρετικός παίκτης και ο Παναθηναϊκός έκανε σπουδαία επιλογή. Θεωρώ πως ο Χάουαρντ είναι υψηλής ποιότητας παίκτης. Είναι παίκτης Euroleague και μάλιστα top level».

Για τα χαρακτηριστικά του: «Κάνει τόσα πολλά πράγματα. Είναι σπάνιο ένας παίκτης να είναι τόσο σύνθετος. Μπορεί να ανταποκριθεί σε πολλές θέσεις και με πολλά σχήματα. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξεις ποια θα είναι η πεντάδα. Όποιοι κι αν είναι στο παρκέ, πετάς μέσα τον Σαντ Ρος, γιατί συνδυάζει το παιχνίδι του με όλους. Είτε σε ψηλό σχήμα ως πόιντ γκαρντ, είτε ως 2άρι, είτε ως 3άρι… Την ευχέρεια αυτή τη δίνουν τρία στοιχεία. Είναι ψηλός (2,01μ.), είναι αθλητικός και έχει εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας».

Για την αδυναμία του: «Σαφέστατα το μεγάλο πρόβλημα είναι το σουτ. Κι αυτό είναι κάτι σοβαρό για το υψηλότερο επίπεδο. Είναι ασταθής στο σουτ, αλλά το καλό είναι ότι δεν διστάζει. Η καριέρα του δεν έχει στηριχτεί στο σουτ. Στην ΑΕΚ έδειξε βελτίωση και έκανε την καλύτερη σεζόν του στον συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι κάποιες φορές οι αντίπαλες ομάδες θα ρισκάρουν στην άμυνα τους το σουτ του Σαντ Ρος».

Για το «άλμα» της καριέρας του στην ΑΕΚ: «Στην Νταρουσάφακα έκανε πολύ καλή χρονιά. Αλλά δεν δεν βρήκε την ευκαιρία να το εξαργυρώσει με ένα συμβόλαιο στην Euroleague. Νομίζω ότι ήταν καταλυτική η χρονιά του στην ΑΕΚ και η συνεργασία του με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Τον είχα δει από τη VTB και ξέρω καλά πώς έπαιζε μέχρι την ΑΕΚ. Ο Παπαθεοδώρου τον βοήθησε να καταλάβει ποια είναι τα προσόντα του και κυρίως πώς να τα χρησιμοποιήσει. Εκεί έγινε παίκτης Euroleague».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News