Ο Σαμοντούροφ διέλυσε τον Ολυμπιακό - Στατιστική... μαγεία!

Στον Παναθηναϊκό ο Σαμοντούροβ - Οι ατάκες για Διαμαντίδη-Αλβέρτη

Με το απόλυτο, τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, η ΔΕΚΑ συνέχισε την προέλασή της στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων που φιλοξενείται στο Ηράκλειο.

Με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ να έχει 18 πόντους και 19 ριμπάουντ, η ΔΕΚΑ επικράτησε του Ολυμπιακού με 63-51 και έκανε το 3/3 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Ο ταλαντούχος σέντερ της ΔΕΚΑ μπορεί να είχε μόλις 1/7 τρίποντα ωστόσο «γέμισε» τη στατιστική του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 49ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων με 18 πόντους, 19 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 τάπες!

Δεκάλεπτα: 10-17, 31-27, 44-47, 51-63

Διαιτητές: Μαλαμάς, Χαλαμπαλάκης, Ξυλάς

Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Παζιωτόπουλος 6(2), Νικολαΐδης 5, Μαυραντζώτου, Αλέξης, Αρφαράς, Σαπλαούρας, Στηθόπουλος, Σαραντόπουλος, Ζορμπάς 23 (22 ριμπ.), Βαρβάρας, Αμπόσι 6, Σπρίντζιος 11(1)

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Καπαγερόπουλος, Τζαμπαζλής, Τσιμερίκας Β. 5, Τσιμερίκας Α., Λιοτόπουλος 26 (5), Ιωαννίδης 10(1), Πατρίκης 2, Παλαμίδας, Σαμοντούροβ 18(1), Πούντος, Καρυώτης 2.

Δηλώσεις

Απόστολος Παζιωτόπουλος (παίκτης Ολυμπιακού): «Ηταν ένας τελικός για μας και ξέραμε ότι έπρεπε να νικήσουμε με συγκεκριμένη διαφορά για να πάρουμε την πρόκριση. Τα δώσαμε όλα, παίξαμε με πάθος αλλά δυστυχώς στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Ετσι όμως είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός, μέσα από τις ήττες μαθαίνουμε».

Βαγγέλης Τσιμερίκας (παίκτης ΔΕΚΑ): «Ξέραμε ότι ήταν ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έφερε κάποια στιγμή το ματς εκεί που το ήθελε όμως εμείς βγάλαμε αντίδραση, βάλαμε μεγάλα σουτ γιατί έχουμε παίκτες με μεγάλη ποιότητα, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και πήραμε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Είναι σημαντικό ότι διαχειριστήκαμε το άγχος και την πίεση για το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για την τελική φάση»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News