Ο... ρομποτικός χαρακτήρας του Μαουρίσιο

Ο... ρομποτικός χαρακτήρας του Μαουρίσιο

Πολλά θα εξαρτηθούν απόψε στο Αγρίνιο από την απόδοση του Μαουρίσιο.

Ο Βραζιλιάνος στο ντέρμπι με τον “αιώνιο” ήταν μια πραγματική …μηχανή που δεν σταματούσε όντας προγραμματισμένη να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς σε άμυνα κι επίθεση.

Ο τρόπος που βοήθησε τον Αλεξανδρόπουλο στην οχύρωση των μέτρων μπροστά από τους στόπερ σε κάθε κατάσταση και πλαίσιο άμυνας (μακριά από τη μπάλα, πάνω στη μπάλα, πηγαίνοντας σε βοήθειες, αμυνόμενος στο transition) ήταν η καλύτερη απεικόνιση του χαρακτήρα με τον οποίο ο Παναθηναϊκός έβγαλε τον αντίπαλό του εκτός μάχης, στερώντας του το αήττητο.

Πλέον έχει αλλάξει ο αέρας που εισπνέει από τα ρουθούνια του ο 32χρονος χαφ, ο παίκτης έχει επανακτήσει τη σιγουριά του, είναι πιο επιθετικός πηγαίνοντας προς την αντίπαλη εστία, σε πλαίσιο επίθεσης με περισσότερους χώρους και κίνηση (ιδίως από τους Αφρικανούς).

Ο Μαουρίσιο είναι στιγμές που μοιάζει “ρομποτικός” κι επειδή αυτή η λέξη περιλαμβάνει και μειονεκτήματα (ακαμψία, έλλειψη συναισθημάτων) αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι από τη διασταύρωση αυτού του στυλ με το πνεύμα του προπονητή πηγάζει η μεγαλύτερη ελπίδα του οπαδών σε αυτή τη νέα εποχή που ξημερώνει στη Λεωφόρο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News