Ο ρόλος Καρνέζη και Εμποκού στις μεταγραφές Νιάς και Ενγκμπαγκοτό

Ο ρόλος Καρνέζη και Εμποκού στις μεταγραφές Νιάς και Ενγκμπαγκοτό

Δύο πρώην “πράσινοι” βοήθησαν το “τριφύλλι” στην απόκτηση των Σεχ Νιάς και Γένι Ενγκμπακοτό.

Δύο πρώην “πράσινοι” βοήθησαν το “τριφύλλι” στην απόκτηση των Σεχ Νιάς και Γένι Ενγκμπακοτό.

Συγκεριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του newspao.gr, ο Ενγκμπακοτό μίλησε με τον συμπατριώτη του, Πολ Ζοσέ Εμποκού, ο οποίος του μετέφερε τα καλύτερα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, την ομάδα, τον σύλλογο, αλλά και την Αθήνα γενικότερα.

Όσον αφορά τον Σεχ Νιάς, ο νεαρός μέσος αφού συμφώνησε με το “τριφύλλι”, είχε επικοινωνία με τον -συμπαίκτη του στη Λιλ- Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος του μετέφερε με τη σειρά του τα καλύτερα για την ομάδα και τη πολή και πως η συγκεκριμένη κίνηση θα τον βοηθήσει στην καριέρα του.

Ο Νιάς γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου του 2000 στην πόλη Γκοσάς της Σενεγάλης. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Μπουλόν, προτού στα 16 του ενταχθεί στην ακαδημία της Λιλ. Με τη φανέλα του γαλλικού συλλόγου πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο την αγωνιστική περίοδο 2019/20.

Την τρέχουσα σεζόν κατέγραψε μία συμμετοχή με τη Λιλ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

O Γενί Ενγκμπακοτό γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1992 στην πόλη Κρουά της Γαλλίας. Εντάχθηκε από μικρός στην ακαδημία της Κλεμανσό και στα 15 του μετακόμισε στην ακαδημία της Μετς, όπου έκανε και τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του το 2010 σε ηλικία 18 ετών. Πριν φτάσει στην πρώτη ομάδα, πάντως, κέντρισε το ενδιαφέρον από σκάουτερς κορυφαίων συλλόγων όπως της Μπαρτσελόνα, της Τσέλσι, της Τότεναμ, αλλά τελικά παρέμεινε στο γαλλικό σύλλογο.

Στη Μετς κατέγραψε πάνω από 200 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ σκόραρε 51 γκολ. Το 2016 τον απέκτησε η αγγλική ΚΠΡ στην οποία αγωνίστηκε για ενάμισι χρόνο στην Championship παίζοντας σε 29 αγώνες και πετυχαίνοντας 5 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2018 πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Γαλλία, φορώντας τη φανέλα της Γκινγκάμπ. Έως τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό πρόλαβε να αγωνιστεί σε 80 παιχνίδια και να σκοράρει 16 γκολ.

Παρότι αγωνίστηκε στις εθνικές Κ17 και Κ18 της Γαλλίας, το 2017 επέλεξε την εθνική Ανδρών της πατρίδας των γονιών του, του Κονγκό, με το οποίο έχει καταγράψει δύο συμμετοχές και ένα γκολ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News