Ο Ρίβερς είναι καλύτερος του Μαρκοϊσβίλι

Ο Ρίβερς είναι καλύτερος του Μαρκοϊσβίλι

Χθες το πρωί ο συνήθως μη αποκαλυπτικός Μάνος Παπαδόπουλος έκανε την εξαίρεση, λέγοντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ότι ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να πάρει δύο παίκτες, και έκανε όλο τον κόσμο να τρέχει για να μάθει τα πώς και τα γιατί.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και λίγη ώρα μετά αποκάλυψε ότι πολύ ψηλά στη “πράσινη” λίστα είναι ο Κέισι Ρίβερς, ο παίκτης, που γνωρίσαμε καλά τα τελευταία χρόνια από την παρουσία του στην Ρεάλ. Χθες το βράδυ γνωστοποιήθηκε ότι ο Αμερικάνος γκαρντ-φόργουορντ είναι μία ανάσα από τους Κυπελλούχους Ελλάδας και οι απορίες μεγάλωσαν.

[ads2]

Ναι, έπαιζε στην Ρεάλ, αλλά οι πολλοί δεν γνωρίζουν το “ποιόν” του. Δεν είναι ο Γιουλ, ο Σέρχι ή ο Ρούντι για να τον ξέρουν άριστα. Δεν ήταν πρωταγωνιστής στους Μαδριλένους ο Ρίβερς. Ηταν από εκείνους, που θα λέγαμε ότι έκαναν περισσότερο την βρώμικη δουλειά.

Από κει, που ξεκινάμε, είναι ότι ο Αμερικάνος είναι καλύτερος από τον Μαρκοϊσβίλι, ο οποίος ήταν ο πρώτος στόχος πριν προκύψει η απόφαση για τη συμμετοχή έξι ξένων παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εχουμε γράψει μπόλικες φορές ότι ο Μαρκοϊσβίλι είναι αυτό, που λέμε τίμιος παίκτης: θα παίξει την άμυνά του, θα βάλει το τρίποντό του. Στο ίδιο αγωνιστικό μήκος κύματος κυμαίνεται και ο Ρίβερς, μόνο, που η ποιότητά του είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι μόνο το όχι έχει κατακτήσει με την Ρεάλ την Ευρωλίγκα. Είναι επίσης ότι είχε σημαντικότερο ρόλο στις μεγάλες ομάδες, όπου έπαιξε.

Και στην Ρεάλ, και στην Μπάγερν, και στην Χίμκι και στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Κάτι, που δεν ισχύει για τον Γεωργιανό.
Ο Ρίβερς είναι σε πολύ καλή ηλικία (29 ετών), έχει σουτ, που “σκοτώνει”, στην άμυνα εδάφους είναι εκεί, είναι συνεπής, δηλαδή, συν τοις άλλοις γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι, κάτι, που ήταν και είναι πάντα το ζητούμενο για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Μαρκοϊσβίλι είναι, όπως αναφέραμε, στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά όλα αυτά τα πράγματα τα κάνει χειρότερα από τον Αμερικάνο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πάει στη νέα ομάδα, που φτιάχνει, με ασφαλείς λύσεις, και ο Ρίβερς είναι μία από αυτές. Προσοχή, δεν είναι ο παικταράς, που θα εντυπωσιάσει. Δεν είναι πολύ αλτικός, ούτε και ο καλύτερος με την μπάλα στο έδαφος. Αλλωστε αν τα είχε όλα αυτά, προφανώς θα έπαιζε στο ΝΒΑ. Είναι, όμως, παίκτης για πολύ καλή ομάδα, παίκτης, που διαθέτει χαρακτήρα. Είναι αυτό, που έψαχνε ή που περίπου έψαχνε ο Πεδουλάκης.

Πλέον, αν κλείσει ο Ρίβερς, θα μένει το “4άρι” με το οποίο θα ολοκληρωθεί ο αριθμός των ξένων παικτών. Το “4άρι” έχει βρεθεί και δεν θα αργήσει να δημοσιοποιηθεί το όνομά του. Πιστεύαμε, όμως, και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι κάτι λείπει στα κόμπο γκαρντ. Οχι τόσο για το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο για την Ευρωλίγκα. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν αρχίσει να ράβουν το έβδομο αστέρι, αλλά χωρίς ένα ακόμη γκαρντ είναι πιθανό να μείνουν με τις κλωστές στο χέρι.

sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News