Ο Ρινάλντι και η... γιαγιά του! (pics-vid)

Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να κλείσει με πολύ κόπο τον Λαουτάρο Ρινάλντι.

Το μόνο που απομένει τώρα είναι να πείσει και τη… γιαγιά του να έρθει στην Ελλάδα!

[ads2]

Στην Αργεντινή κάθε σπίτι είναι ένας μικρός ναός του ποδοσφαίρου.

Δεν είναι απαραίτητα δικό τους μονοπώλιο, αφού λίγο-πολύ όλες οι χώρες στη Λατινική Αμερική την ίδια πραγματικότητα βιώνουν και η μπάλα, στην πιο απλή και παιδική της μορφή, είναι μια διέξοδος. Στο σπίτι των Ρινάλντι τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

«Μάλλον δεν θα το πιστέψετε, όμως κανείς στην οικογένειά μου δεν είχε ιδέα από ποδόσφαιρο», παραδέχεται… ντροπιασμένος ο Λαουτάρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ακασούκο, μια γειτονιά του Μπουένος Άιρες.

«Ο πατέρας μου δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο και ο άνθρωπος που με συμβούλευε σε κάθε βήμα ήταν ο Χούλιο Τιμζισίν, ο εκπρόσωπός μου».

Αυτό ήταν όταν ο Ρινάλντι χρειάστηκε να έχει εκπρόσωπο, αφού ούτε ο πιο ταλαντούχος παίκτης ήταν, ούτε εκείνος που ξεχώριζε στα τμήματα υποδομής της ομάδας της γειτονιάς του.

Ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία έξι χρονών, όμως προτεραιότητα του ίδιου και της οικογένειάς του ήταν οι σπουδές και έπ’ ουδενί το ποδόσφαιρο.

«Ήταν πάντα δίπλα μου και υποστήριζαν τις επιλογές μου, αρκεί να μην παρατούσα το σχολείο. Μετά το λύκειο, πέρασα στο πανεπιστήμιο και σπουδάζω Διεθνές Εμπόριο», θα πει συστήνοντας τον εαυτό του, όταν έχει περάσει πλέον σε άλλη αγωνιστική κλίμακα.

«Αναγκάστηκα να μετά από δύο χρόνια να σταματήσω, γιατί τα ταξίδια και οι υποχρεώσεις μου με την ομάδα αυξήθηκαν.

Είναι αλήθεια ότι έδωσα περισσότερη σημασία στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν πρόκειται να χάσω την ευκαιρία και θα πάρω το δίπλωμά μου».

Ο επιστήμονας επιθετικός ήταν απλά ένα παιδί που θαύμαζε τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και ήθελε να έχει στην καριέρα του την δική του δεινότητα στο σκοράρισμα. «Δεν είχε κάποια σπουδαία τεχνική, όμως ήταν ο παίκτης που έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα. Τέτοιος θέλω να γίνω.

Ένα δυνατό 9άρι με ακρίβεια μπροστά στην εστία που βελτιώνεται μέρα με τη μέρα».

Η βελτίωσή του άρχισε να γίνεται ορατή στα 15 του χρόνια. Και όπως συνηθίζεται, χρειάστηκε έναν άνθρωπο να δει εκείνο που οι περισσότεροι δεν έβλεπαν.

O σπουδαίος Όσκαρ Ρουτζέρι, γείτονάς του, τον προέτρεψε να πάει στην Αρχεντίνος Τζούνιορς («επειδή εκεί δίνουν αξία στα τμήματα υποδομής») και για πρώτη φορά ο Λαουτάρο σκέφτεται ότι μπορεί να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

«Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη, ήταν διαφορετικό το επίπεδο. Έπρεπε να μάθω πολλά πράγματα μαζεμένα και χρειάστηκα χρόνο να προσαρμοστώ.

Ευτυχώς, τα κατάφερα, έδειξα την αξία μου και άρχισα να σκοράρω με τους αναπληρωματικούς», διηγείται ο Λαουτάρο για τα πρώτα χρόνια στην Λα Πατέρναλ.

Ο Ρινάλντι και η... γιαγιά του! (pics-vid)

Ο ναός των… Ρινάλντι!

Η κατάσταση θα αλλάξει άρδην. Εκεί που το ποδόσφαιρο δεν είχε καμία θέση, ξαφνικά θα γίνει προτεραιότητα. «Το σπίτι μου έγινε ναός του ποδοσφαίρου. Η μαμά μου έκοβε όλα τα αποκόμματα των εφημερίδων και τα κρατούσε. Ο πατέρας μου άρχισε μέρα με τη μέρα να μαθαίνει και στην πορεία έγινε μάνατζέρ μου».

Το μυστικό της οικογένειάς, όμως, ήταν η προηγούμενη γενιά. Αυτή που θα έκανε διάσημο (και ταυτόχρονα νούμερο ένα επιθυμητό γαμπρό για όλες τις πεθερές) μέσα σε ένα βράδυ τον Λαουτάρο Ρινάλντι.

«Ήρθαν για να δω ένα γκολ. Κι αν δεν βάλει, δε φεύγω». Το φεύγω μπορεί να είναι διφορούμενο στην ηλικία των 86 ετών, αλλά η Μαρία Ζοσέφα το εννοούσε.

Η γιαγιά του Ρινάλντι πήγε για πρώτη φορά σε γήπεδο στις 26 Μαΐου του 2015 και ζήτησε από τον εγγονό της ένα γκολ. Εκείνος δεν της χάλασε το χατίρι. Μπήκε αλλαγή και σκόραρε (σ.σ. το 2-0) απέναντι στη Νιούελς Ολντ Μπόις και ο πανηγυρισμός του έγινε βίντεο, φωτογραφία, κορνίζα, αφίσα, τα πάντα!

«Σκέφτομαι να την πάρω μαζί μου και στο επόμενο ματς. Είναι το γούρι μου», έλεγε γελώντας μετά το ματς ο Ρινάλντι με τους δημοσιογράφους να σπρώχνονται μπροστά στη διάσημη, πλέον, Μαρία Ζοσέφα! «Του είχα πει ότι θέλω ένα γκολ. Και τώρα είμαι πολύ, πολύ χαρούμενη», δήλωνε εκείνη στις κάμερες, απολαμβάνοντας τις στιγμές.

Στα 22 του χρόνια ο Λαουτάρο είχε γίνει σταρ. Έκανε ντεμπούτο το 2013, έπαιξε στη Β’ ομάδα της Αρχεντίνος το 2014, πέτυχε εννέα γκολ το 2015, κόλλησε το παρατσούκλι «τανκ» από τους οπαδούς της ομάδας  και το 2016 πλήρωσε το τίμημα της αξίας και της δημοτικότητάς του.

Η διοίκηση τον κάλεσε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει τον προσεχή Δεκέμβρη, εκείνος δεν συμφώνησε με τους όρους και ο πόλεμος ξεκίνησε. «Μου είπαν πως αν δεν δεχτώ την πρόταση θα με βγάλουν από την ομάδα. Δεν έχω μάνατζερ και όλα τα χειρίζεται ο πατέρας μου. Επιθυμία μου είναι να μείνω εδώ, που νιώθω άνετα και δεν καταλαβαίνω αυτή την απόφαση».

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στην πορεία. Η οικογένειά του δέχτηκε επίθεση από «ανθρώπους που δεν ήταν οπαδοί του συλλόγου», όπως θα πει ο Ρινάλντι και οι πιέσεις για να ανανεώσει ήταν έντονες. Ο λόγος ήταν προφανής:

Η Αρχεντίνος ήθελε να τον πουλήσει στο υψηλότερο τίμημα και όχι να αναγκαστεί να τον παραχωρήσει με ψίχουλα. Τον Απρίλιο τον έκοψε από τις προπονήσεις και δεν του επέτρεπε ούτε καν να κάνει πρόγραμμα με μπάλα! «Μόνο τα αποδυτήρια με άφηναν να χρησιμοποιήσω», λέει ο ίδιος που έψαχνε μια διέξοδο για την καριέρα του.

Οι φήμες υπήρξαν πολλές. Λάτσιο, Βερόνα, ΑΠΟΕΛ, Μπόκα Τζούνιορς και το επίμονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, που στο φινάλε κέρδισε τη μάχη. Ο Λαουτάρο Ρινάλντι είναι στην Ελλάδα για το τριφύλλι. Το μόνο που απομένει είναι να έρθει και η γιαγιά του!

πηγή: sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News