Ο Πρίφτης είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ προπονητής Ευρωλίγκα

Ο Πρίφτης είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ προπονητής Ευρωλίγκα

Δεν είναι Ιτούδης, αλλά… ούτε και Βόβορας. Είναι ένας προπονητής, όμως, που θα έπαιζε ούτως ή άλλως, σε επίπεδο Ευρωλίγκα με ή χωρίς τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Η φετινή χρονιά στον Παναθηναϊκό θα είναι εξίσου δύσκολη με την περσινή, αλλά το σημαντικότερο είναι πως οι πράσινοι αποφεύγουν, μήνα Ιούνιο, κάποιον «πειραματισμό» στο θέμα του πάγκου.

Στην τετραετία του στην Ούνιξ Καζάν ο Πρίφτης έβαλε τις βάσεις για τον ερχομό αυτής της μέρας. Της μέρας που θα «έχτιζε» το δικό του σύνολο, για να «καλωσοριστεί» στην ελίτ των Ευρωπαίων προπονητών μέσω της διοργάνωσης της Ευρωλίγκα.

Οι Ρώσοι έφθασαν σε αυτό το επίπεδο, πέρα από τις δικές τους επενδύσεις, και λόγω… Πρίφτη. Ο τελευταίος έχει έναν ακόμα λόγο, να κοπιάσει στο Τριφύλλι. Τον χαμένο τελικό με τη Μονακό στο Eurocup. Στα… σημεία δεν ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, από αυτά τα… σημεία θα καταπιαστεί και θα μελετήσει το πλάνο του, για να προσδώσει κάτι καλύτερο στον Παναθηναϊκό.

Δεν είναι «beginner», όπως ξεκίνησε ο Βόβορας έναν χρόνο πίσω, αλλά, φυσικά, ούτε και… Ιτούδης, παρουσία του οποίου, ασφαλώς, θα παρέπεμπε σε εποχές Παύλου και Θανάση!

Απόντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ή αν θέλετε, ελλείψει κάποιου αγοραστή, ο Παναθηναϊκός θα φέρει 2-3 καλά «ονόματα», αλλά θα στηριχτεί και φέτος σε hot prospects και ιδιαίτερα, στον ελληνικό του κορμό. Πλέον, με τις αποχωρήσεις των Μήτογλου και Μπέντιλ, πιθανώς και των Ουάιτ και Όγκαστ, η σφραγίδα του Έλληνα προπονητή θα πατηθεί πιο δυνατά, διότι αρκεί – πλέον – μόνον η ανίχνευση του εκλεκτού PG για το τρέχον καλοκαίρι και κάποιες συμπληρωματικές προσθήκες, αλλά και η επανα-ισχυροποίηση της frontline.

Ορθώς, η διοίκηση των Τριαντόπουλο, Διαμαντίδη και Αλβέρτη τον «δένει» για δύο αγωνιστικές σεζόν. Με την ελπίδα στο τέλος της διετίας, ο Παναθηναϊκός να φθάσει στην επίτευξη της επανακαθιέρωσής του στην οκτάδα και μετέπειτα – αν οι συνθήκες γύρω του το επιτρέψουν (γήπεδο, επενδυτές) – να πάει και πιο ψηλά!

Υ.Γ Είχα γράψει στην προηγούμενη «επικοινωνία» μας, πως είναι λογικό από το ίδιο τους το DNA οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να έχουν υψηλές απαιτήσεις και να ονειρεύονται μεγαλεία. Αλλά τέτοια πρεμούρα από εκείνους πώς να εξηγηθεί. Νταμπλ κατέκτησε η ομάδα, υποτίθεται πως θα έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί κάποια ηρεμία, που είναι άκρως απαραίτητη τη δεδομένη στιγμή…

Υ.Γ 2 Έτος 2014 στον Παναθηναϊκό. Στο ίδιο στρατόπεδο και πάλι Αλβέρτης και Πρίφτης (και Διαμαντίδης), οι οποίοι έχουν και μοιράζονται την επιτυχία του τότε 34ου Πρωταθλήματος!

Υ.Γ 3 Μόνο επιτυχίες για τον Ντίνο Μήτογλου. Θέλει προσοχή, γιατί η Αρμάνι δεν φημίζεται για τη σωστή διαχείριση των παικτών της…

Υ.Γ 4 Για το καλό του Παναθηναϊκού, ο Χεζόνια θα πρέπει να ξεκαθαρίσει συντομότερα τις προθέσεις του!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News