Ο Πογιάτος απάντησε για την κριτική - Τι αποκάλυψε για τη μεταγραφή μέσου

Ο Πογιάτος απάντησε για την κριτική - Τι αποκάλυψε για τη μεταγραφή μέσου

Ο Ντάνι Πογιάτος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται βελτίωση και ότι δεν επηρεάζεται από την κριτική.

Τι δεν έχει βγει μέχρι τώρα στο πλάνο;

«Πηγαίνουμε καλύτερα στις προπονήσεις, σε σχέση με τον αγώνα. Καταλαβαίνετε πως πρέπει να βελτιωθούμε και ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι».

Υπάρχει προβληματισμός για τους χαμένους βαθμούς και τις εμφανίσεις στα δύο πρώτα ματς;

«Βεβαίως. Ως προπονητής είμαι προβληματισμένος, αυτό που επιδιώκουμε είναι η νίκη. Αν είχαμε την ευστοχία που χρειαζόταν τα πράγματα θα άλλαζαν. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, κοιτάμε να γίνουμε καλύτεροι».

Θεωρεί άδικο να δέχεται τα… πυρά του Τύπου μετά από 180 λεπτά αγωνιστικά;

«Δε θα ήθελα να μπω σε αυτό το θέμα. Ο Τύπος κάνει τη δουλειά του, το σέβομαι. Κοιτάω την καθημερινότητα, στόχος μου είναι η βελτίωση της ομάδας. Σέβομαι τις απόψεις οποιουδήποτε, αλλά δεν επηρεάζομαι».

Στα δύο πρώτα ματς επιλέξατε κεντρικό αμυντικό για αριστερό μπακ. Θα θέλατε να μας αναλύσετε το σκεπτικό σας;

«Είναι προσωπικές αποφάσεις αυτές, με γνώμονα το καλύτερο για την ομάδα. Αναλύουμε το ματς, τον αντίπαλο, βλέπουμε πως προχωρά και πώς στο συγκεκριμένο ματς ποιος θα είναι ο καταλληλότερος για να συμμετάσχει. Υπήρχαν αλλαγές που βγήκαν καλά, κανείς δε μίλησε γι’ αυτές. Και κάποιες που δε βγαίνουν τη συγκεκριμένη στιγμή, όμως είναι αποφάσεις του προπονητή εκείνη τη στιγμή».

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα. Θα είναι στα πλάνα σας για τα άκρα της επίθεσης;

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τον Τάσο, κάνει πολύ καλή δουλειά. Τον είδαμε και στην προετοιμασία, δουλεύει καλά, είμαι χαρούμενος όπως το κάνει. Σημαντικός παίκτης, υπάρχουν πολλοί αγώνες μπροστά μας και θα τον δούμε».

Μπαίνει νωρίς η ταμπέλα του must win με τον Άρη;

«Σε σχέση με αυτά που είπατε, εγώ ως προπονητής επικεντρώνομαι σε αυτά που μπορώ να ελέγχω. Κατά τη διάρκεια του ματς υπάρχουν πολλά που επηρεάζουν έναν αγώνα. Πως είναι ο αντίπαλος, οι διαιτητές, τα πάντα. Εγώ κοιτάω αυτά που μπορώ να ελέγχω, που μπορώ να παίξω ρόλο. Από την πλευρά της πίεσης κοιτάμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, δε βάζω πίεση. Είμαι ευχαριστημένος απ’ τη δουλειά που γίνεται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Από εκεί και πέρα Σάββατο ή Κυριακή πρέπει να τα βγάλουμε αυτά προς τα έξω. Είμαι σίγουρος πως με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρουμε».

Πολλά τα προβλήματα στη μεσαία γραμμή, λίγες οι επιλογές. Σας προβληματίζει;

«Το να χάνεις παίκτες, είναι κάτι που προβληματίζει. Όμως όταν έχεις παίκτες τραυματίες, δεν έχεις άλλη επιλογή απ’ το να αλλάξεις δεδομένα και να δεις ποιους μπορείς να υπολογίζεις. Δε θα ψάξω δικαιολογίες, θα χρησιμοποιήσω τους παίκτες που είναι πιο ετοιμοπόλεμοι, πάντα με σκοπό να νικήσουμε».

Ο Άρης έχει ποιοτικούς παίκτες. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το ματς αυτό;

«Για μας πρόκειται για αγώνα που πρέπει να προσέξουμε. Ο Άρης δεν έχει κάνει καλή αρχή, έχει ταλαντούχους παίκτες που αργά ή γρήγορα… βγαίνει. Μια ομάδα που θέλει όλη μας την προσοχή, έχουν νέο προπονητή, όλες αυτές οι αλλαγές θέλουν μεγάλη προσοχή».

Τελειώνουν οι μεταγραφές. Υπάρχει κάποιο… παραθυράκι ενίσχυσης;

«Ποτέ δεν ξέρεις. Η αγορά παραμένει ανοιχτή. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε, εγώ κοιτάω τη δομή της ομάδας καθημερινά. Δεν πρόκειται να κάνουμε μεταγραφή απλά για να λέμε κάναμε μεταγραφή. Είμαι χαρούμενος με αυτό που έχουμε, πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στους νέους παίκτες, αυτούς που έρχονται από χαμηλότερα οπότε πρέπει να πάρουν το χρόνο τους. Αν υπάρχει κάτι που είναι αξιόλογο, θα το κοιτάξουμε, αλλιώς είμαι χαρούμενος με το ρόστερ που έχω και θα συνεχίσω να δουλεύω με τους ανθρώπους που έχω».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News