«Ο Πέτροβιτς θα έπαιρνε τα διπλά χρήματα στον Παναθηναϊκό από ότι στο NBA!»

Μια «βόμβα» που δεν έσκασε έσκασε ποτέ!

Μία από τις πιο θλιβερές ιστορίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι η μη μεταγραφή του τεράστιου Ντράζεν Πέτροβιτς στον Παναθηναϊκό.

Στο βιβλίο του Φερνάντο Μάρτιν αποτυπώνεται ξεκάθαρα η πρόθεση του εκλιπόντα να έρθει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, γεγονός που αναδεικνύει και το μεγαλείο της διοίκησης του Παύλου Γιαννακόπουλου! Αναλυτικότερα, οι δύο μαρτυρίες…

Η μία ήταν του Ισπανού ατζέντη του, Χοσέ Αντόνιο Αριθάγκα, ο οποίος είπε: «Πριν πεθάνει τον Ιούνιο του 1993, όταν ήταν με την εθνική ομάδα της Κροατίας στην Τενερίφη πριν το Eurobasket μου είπε: «Θέλεις να υπογράψω με την εταιρεία σου ξανά;» Του απάντησα όχι και πως δε θα με ξεγελούσε. Μου είπε: «Μιλάω σοβαρά, θέλω να γίνεις ξανά ο ατζέντης μου.

Μου είπε να του φέρω τα χαρτιά κατά τη διάρκεια του τουρνουά και θα τα υπέγραψε για μένα. Μία από τις προσφορές που σκεφτόμουν ότι θα του φέρω ήταν του Παναθηναϊκού, γιατί ήμουν πολύ φίλος με τον ιδιοκτήτη του. Του πρόσφεραν πολλά χρήματα. Όταν έπαιζε για τους Νετς, με κάλεσε και θυμάμαι ότι μου είχε πει: «Σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ευρώπη».

Στο ίδιο βιβλίο, ακολουθεί η μαρτυρία του τότε προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Παβλίσεβιτς: «Λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, ήταν πολύ κοντά στην υπογραφή με τον Παναθηναϊκό, που ήμουν τότε προπονητής. Η ελληνική προσφορά ήταν πολύ καλύτερη από αυτή των Νετς, η διπλή από όσα θα έπαιρνε στο ΝΒΑ. Αλλά δυστυχώς, δεν ήμουν αρκετά τυχερός για να δουλέψω ξανά με τον Ντράζεν» είπε ο Παβλίσεβιτς, που είχε τον «Μότσαρτ» στη Τσιμπόνα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News