Ο Πάβλοβιτς έχει… ευκαιρία στο ΣΕΦ

Ο Πάβλοβιτς έχει… ευκαιρία στο ΣΕΦ

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στη Euroleague, ο Παναθηναϊκός αναζητά το ξέσπασμα που θ’ αποτελέσει την αφετηρία για μια καλύτερη συνέχεια.

Οι «πράσινοι», μπορεί ακόμα να βρίσκονται μέσα στους στόχους τους, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να βρουν σταθερότητα στην απόδοσή τους, με αποτέλεσμα να έχουν σκαμπανεβάσματα και να μην αποδίδουν όπως θα ήθελαν.

[ads2]

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Σάσα Πάβλοβιτς ο οποίος έχει στηριχθεί απόλυτα από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, όμως δεν έχει καταφέρει ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του «τριφυλλιού». Αποκορύφωμα σε αυτή την εικόνα είναι η παρουσία του στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στη Euroleague. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα σε 13:35’’ που συμμετείχε δεν έκανε τίποτα ενώ απέναντι στη Λοκομοτίβ είχε μόλις έναν πόντο, προσθέτοντας άλλη μία κακή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Το διάγραμμα στην απόδοσή του έχει πολλά κάτω και λίγα πάνω καθώς δεν είναι μόνο η επιθετική του συνεισφορά που είναι μικρή αλλά και η ενέργεια στην άμυνα. Αυτά θα δούμε παρακάτω και σε αριθμούς, αυτή τη φορά κυρίως στην Euroleague αλλά και στα ντέρμπι αφού στα υπόλοιπα ματς του ελληνικού Πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έως τώρα είναι σαρωτικός.

Ο Πάβλοβιτς με αριθμούς στην Euroleague

Ο βασικός παίκτης του «τριφυλλιού» στη θέση «3» όπως έχουμε δει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, μέχρι τώρα έχει παίξει σε 14 παιχνίδια στηEuroleague από τα οποία στα 10 ήταν στην πρώτη πεντάδα με μέσο όρο 18:25’’. Ο Μαυροβούνιος δεν έχει χάσει παιχνίδι και κατά μέσο όρο έχει 5,9 πόντους με 42% στα δίποντα (21/50), 23,5% στα τρίποντα (8/34) και 58,6% στις βολές (17/29), ενώ δίνει ακόμα στους «πράσινους» 3,4 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 0,7 κλεψίματα και κάνει 1,1 λάθη. Σίγουρα, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση για όσα δεν κάνει ο Πάβλοβιτς και πως αυτό επιδρά στην απόδοση του Παναθηναϊκού.

Χρωστάει έστω μια απάντηση
Δύο μέρες λοιπόν, μετά την ήττα στο Κρασνοντάρ, ο Παναθηναϊκός καλείται ν’ αντιδράσει και οι «πράσινοι» έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως τα ματς στο ΣΕΦ, είναι ξεχωριστά. Δεν παίζει κανέναν ρόλο τι έχει συμβεί και ειδικά στις αναμετρήσεις της Euroleague. Αυτή θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους, ώστε να βγάλουν στο παρκέ το καλό τους πρόσωπο και ειδικά για τον Σάσα Πάβλοβιτς ο οποίος καλείται να βρει έξτρα κίνητρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να δείξει πως θέλει να κλείσει μια μεγάλη παρένθεση, όσο υπάρχει χρόνος. Αν θυμηθούμε πάντως, το ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 73-69, ο έμπειρος φόργουορντ ήταν καθοριστικός αφού είχε δώσει πολύτιμες λύσεις στα κρίσιμα σημεία, με συνέπεια οι «πράσινοι» να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάβλοβιτς είχε αγωνιστεί 23:10’’ και είχε σημειώσει 10 πόντους (5/9 διπ., 0/2 τριπ., 0/1 β., 3 ασ.), δείχνοντας πως θα μπορέσει να δώσει κάτι παραπάνω στα μεγάλα ματς. Επίσης, στο ΣΕΦ στην αναμέτρηση του Κυπέλλου, όπου η ομάδα του «τριφυλλιού» είχε επικρατήσει με 70-64 για την προημιτελική φάση, σε 22:59’’ είχε 8 πόντους με 3/7 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Όπως και να έχει θα είναι το ντέρμπι το απαντήσεων με πρώτο στόχο για τον Παναθηναϊκό το θετικό αποτέλεσμα και σε δεύτερη φάση η αντίδραση κάποιων παικτών που μέχρι τώρα δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε και φυσικά ανάμεσά τους είναι ο Πάβλοβιτς.

sport24.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News