Ο παράγοντας αλλαγής, Ολιβιέ Μπουμάλ

Ο παράγοντας αλλαγής, Ολιβιέ Μπουμάλ

Το ντεμπούτο του Ολιβιέ Μπουμάλ στη Super League με τη φανέλα του Παναθηναϊκού συνοδεύτηκε και από το πρώτο γκολ του Καμερουνέζου με το τριφύλλι στο στήθος. Και φανερώνει γιατί ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ακόμη έναν επιθετικό, αλλά έναν δημιουργικό κεντρώο μέσο.

Ο Καρέλης φεύγει, ο Μπουμάλ ήρθε για να μείνει. Αν υπάρχει ένα στοιχείο που μπορεί κανείς να κρατήσει από το πρόσφατο παιχνίδι της Μυτιλήνης, είναι η ενθαρρυντική για το μέλλον, εμφάνιση του Ολιβιέ Μπουμάλ.

[ads2]

Μία ασίστ στον Καλτσά, ένα γκολ στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου, μια μεστή συνολικά παρουσία. Μεστή εμφάνιση και από τον Μέστο (για να μιλήσουμε και για το δεύτερο ντεμπούτο); Όχι ακριβώς, ωστόσο ο Ιταλός που αποτελεί ακόμη μια πρόσφατη προσθήκη, έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει για το υπόλοιπο της σεζόν και με το παραπάνω, βρίσκοντας με τον καιρό τα πατήματα του.
Εξετάζοντας κανείς το παιχνίδι, θα παρατηρήσει πως για ακόμη μια φορά ξεκίνησε βασικός ο Πέτριτς, όπως έγινε και στις αναμετρήσεις εναντίον του ΠΑΣ και του Παναιτωλικού. Στα προηγούμενα παιχνίδια ο Κροάτης είχε καλή απόδοση, στο ματς εναντίον της Καλλονής, έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίς, όπως και ορθά έγινε. Από εκεί και πέρα, πέραν της σπουδαίας απόδοσης του Μπουμάλ, κρατάμε την εξαιρετική παρουσία του Νίκου Καλτσά που επιτέλους παίζει στη φυσική του θέση, οριοθετώντας έτσι μια ακόμη θετική προπονητική επιλογή.
Στην ίδια θέση βέβαια θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός και συνωστισμός, καθώς υπάρχει και ο Κλωναρίδης, ενώ θα έρθουν να τη διεκδικήσουν Μαμούτε και Λούκας Εβανζελίστα. Ο συν-αγωνισμός καλύτερα, αναμένεται να λειτουργήσει θετικά εν προκειμένω.
Να σημειώσουμε πως όταν ο Καλτσάς πήγε δεξιά, απέδωσε ακόμη καλύτερα, δείχνοντας πως έχει την τελική πάσα και πως ταιριάζει στο 4-3-3.
Από εκεί και πέρα, κουβέντα γίνεται για το αν θα πρέπει να αποκτηθεί ένα φορ περιοχής, μετά τη μεταγραφή του Καρέλη. Προσωπικά, θεωρώ πως περισσότερο χρειάζεται ένας δημιουργικός μέσος, μιας και δεν υπολογίζεται ο Νίνης, μέσος που να διαθέτει την κάθετη μπαλιά. Μια μπαλιά που έχει μόνο ο Εσιέν από τους υπάρχοντες.
Ισχύει βέβαια πως η απουσία του Κρητικού ήταν εμφανής στο πρώτο ημίχρονο, όταν το 4-3-3 του Στραματσόνι δεν έδειχνε να αποδίδει, καθώς ο Καρέλης μπορούσε να γυρίζει στο κέντρο και να οργανώνει. Η είσοδος του Μπεργκ και η διαύγεια των Μπουμάλ και Καλτσά, έδωσαν καλύτερο ρυθμό και συνέπεια στα έμπροσθεν. Αν ο Σουηδός βρει τη φόρμα του, τότε θα μιλάμε για τη σταδιακή δημιουργία μιας ομάδας που θα μπορεί να επιτίθεται με ρυθμό και με πλαγιοκοπήσεις γρήγορων παικτών, και θα έχει αποτέλεσμα ως προς το να βρίσκει δίχτυα, με τελικό αποδέκτη τον Μπεργκ. Με την απόκτηση ενός παίκτη σαν τον Νοτσερίνο, θα έχουμε όμως θεαματική και άμεση βελτίωση μιας και θα απελευθερωθούν περισσότερο οι «ακραίοι».
Αμυντικά τώρα, παρότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την υποδεέστερη Καλλονή, στα δικά μου τα μάτια δεν απέδωσε όπως θα έπρεπε, παρά τη θετική παρουσία του Μέστο. Από πλευράς Πράνιτς, είδαμε τα συνηθισμένα (αγωνίζεται σαν πρώην παίκτης) και ο Τελάντερ δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Με άλλα λόγια, η απόκτηση ενός παίκτη σαν τον 23χρονο Αντέι, θα ήταν ενδεδειγμένη για τη χρονική στιγμή, μετά τον παροπλισμό του Σάντσεζ.
Εν κατακλείδι, τη Δευτέρα είδαμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη, κάτι που φτιάχνει ένα μικρό σερί και ανεβάζει την ψυχολογία. Αν έχει δίκιο σε κάτι ο Ιταλός προπονητής, σίγουρα αυτό είναι το αίτημα για υπομονή και η πίστη του στην σταδιακή σταθεροποίηση.
ΥΓ. Τις μεταγραφές θα τις κρίνουμε συνολικά και ξεχωριστά την καθεμιά, εν καιρώ. Παρόλα αυτά, ο Ολιβιέ Μπουμάλ πρόσθεσε με το καλημέρα αυτό που έλειπε. Την έκρηξη, τις απρόβλεπτες κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τη διάθεση για διάκριση. Φαίνεται ξεκάθαρα πως το παιδί έχει όρεξη για παιχνίδι και θέλει να τιμήσει τη νέα φανέλα που φορά.

prasinanea.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News