Ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν: Προπονητής, σημεία «κλειδιά» και παίκτες που θα ψάξει

Ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν: Προπονητής, σημεία «κλειδιά» και παίκτες που θα ψάξει

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επιθυμούν να σβήσουν μία για πάντα τα σφάλματα του περσινού μεταγραφικού σχεδιασμού και τον τελευταίο καιρό σκέπτονται ολοένα και περισσότερο τις κινήσεις του πριν προχωρήσουν σε κάτι.

Η φετινή αγωνιστική περίοδος θεωρείται άκρως πετυχημένη για τον Παναθηναϊκό. Κύπελλο, πλέι οφ από το… πουθενά και εκτός απροόπτου πρωτάθλημα. Τηρουμένων των αναλογιών οι «πράσινοι» δεν… τιμωρήθηκαν από τον κακό σχεδιασμό του Τσάβι Πασκουάλ το περασμένο καλοκαίρι.

Εξάλλου, ο κόσμος του «Τριφυλλιού» που έσπασε το ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας φέτος, στήριξε την ομάδα μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου.

Από κει και πέρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναμένεται να ανεβάσει το μπάτζετ, όσο είναι εφικτό. Η κίνηση «ματ» με τον ελληνικό κορμό του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ εδραίωσε το «Τριφύλλι» στην Ελλάδα και την επανέφερε στη λίστα με τις πιο «επικίνδυνες» ομάδες της Ευρώπης. Να σημειωθεί πως ο «DPG» τρέχει και τον Ερασιτέχνη κάνοντας το συνολικό έργο του στον Παναθηναϊκό ανεκτίμητο.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, λοιπόν, πολλά θα εξαρτηθούν από τον προπονητή. Αυτό το θέμα επιθυμούν στην ΚΑΕ να κλείσει όσο το δυνατόν γίνεται γρηγορότερα για να προχωρήσει ο σχεδιασμός, στον οποίο προβλέπεται εκτός απροόπτου το κτίσιμο μιας ισχυρής εξάδας ξένων παικτών.

Ο Ρικ Πιτίνο θα ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του. Εάν προκύψει κάποια πρόταση από το κολλεγιακό πρωτάθλημα, ή το NBA, δύσκολα θα μείνει. Αν και βίωσε στην Ελλάδα μία ξεχωριστή μπασκετική εμπειρία, η οικογένεια του Αμερικανού «Hall of Famer» έχει προτεραιότητα.

Εάν μείνει ο Πιτίνο, ο Παναθηναϊκός θα λύσει ένα μεγάλο μέρος των προβληματισμών του. Εάν φύγει, τότε, η επόμενη μέρα θα είναι απροσδιόριστη. Δεδομένα ο κόσμος της ομάδας θα ζητήσει από τον πρόεδρο την απόκτηση του Σάρας Γιασισκεβίτσιους, ο οποίος στη Ζαλγκίρις αμείβεται με 800.000 ευρώ το χρόνο. Η περίπτωση του Λιθουανού είναι δύσκολη κακά τα ψέματα, ενώ πριν λίγες μέρες εκείνος ξεκαθάρισε ότι δεν θα φύγει από το Καουνας. Για να δούμε…

Ωστόσο, όποιος κι αν είναι ο προπονητής, οι «πράσινοι» δεδομένα θα αποκτήσουν παίκτες με χαρακτηριστικά που φέτος ελειψαν:

– με έφεση στο τρίποντο. Το περασμένο καλοκαίρι έφυγε σχεδόν μία ντουζίνα από σουτέρ (Ντένμον, Γκάμπριελ, Σίνγκλετον, Τζέιμς, Ρίβερς), η οποία δεν αντικαταστάθηκε πλήρως.

-ενίσχυση της αθλητικότητας του μπασκετικού συνόλου συν τη διατήρηση του στοιχείου της εμπειρίας θα δημιουργήσει έναν πιο ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό την επόμενη σεζόν.

[the_ad id=”309153″]

Οι δύο Έλληνες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό είναι οι Σλούκας και Λαρεντζάκης (είναι και Ναζ Μήτρου-Λονγκ σαν μία «μπόνους» λύση). Ο πρώτος είναι ακριβός και έχει «δεθεί» με τον Ομπράντοβιτς και τη Φενέρ, όμως, φαντάζει ως το… τελευταίο κομμάτι στο ελληνικό παζλ των πρασίνων. Ο δεύτερος είναι προσιτός και ο Παναθηναϊκός έχει την κατάσταση στα χέρια του.

Ωστόσο, τα πρόσωπα παικτών που θα απασχολήσουν θα γίνουν ξεκάθαρα μετά τον προπονητή,καθώς το κομμάτι του τεχνικού καίει πρώτα το τριφύλλι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News