Ο Παναθηναϊκός της επαρχίας «επισκέφθηκε» τη Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός της επαρχίας «επισκέφθηκε» τη Λεωφόρο!

Μετά το θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο και την «τεσσέρα» στον Ιωνικό ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πάνω – κάτω στα ίδια επίπεδα στα τρία τελευταία ματς και τα (δίκαια) αποτελέσματα μαρτυρούν τη μετριότητά του. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Μια νίκη, μια ισοπαλία, μια ήττα σε μια τριάδα αγώνων που το ζητούμενο ήταν το 3/3. Ένα ισορροπημένο «ρεκόρ» για τον απλούστατο λόγο ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ούτε… τραγικός, ούτε και θεσπέσιος. Ένα ματς του «στράβωσε» εντελώς (με Αστέρα), ένα του «έκατσε» (ευτυχώς, με Ατρόμητο για το Κύπελλο), ένα ολοκληρώθηκε, όπως άρχισε (0-0 με ΟΦΗ).

Υπογραμμίστε πως το Τριφύλλι έχει 3-2-3 Ν-Ι-Η (σχεδόν στο 33,3% το ποσοστό νίκης), ενώ δεν έχει σκοράρει στο 50% των αγώνων του (στο… μηδέν με ΠΑΣ, Άρη, Ολυμπιακό και ΟΦΗ).

Το ζητούμενο ήταν να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός των εντός έδρας στα εκτός, ωστόσο, συνέβη το απευκταίο σενάριο. Το φτωχά παραγωγικό και ασταθές Τριφύλλι έκανε την παρουσία του στη γεμάτη Λεωφόρο και χάθηκαν δύο πολύ σημαντικοί βαθμοί για τη συνέχεια.

Ο Νιόπλιας «φόρτωσε» το κέντρο με παίκτες στο σύστημα 4-5-1 και εμπόδισε την γρήγορη και αποτελεσματική λειτουργία ανάπτυξης του παιχνιδιού του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση πως ο Αλεξανδρόπουλος έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του τη φετινή σεζόν, γίνεται αντιληπτό πως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο κέντρο ήταν μεγάλο.

Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε για 70-75 λεπτά να επιτεθεί κατά μέτωπο προς την εστία του Επασί κι αυτό συνέβη μονάχα με το πέρασμα του Βιγιαφάνιες κι όταν ο ΟΦΗ δέχτηκε ως αποτέλεσμα την ισοπαλία και έπαιξε για να το υπερασπιστεί. Τα «φτερά» της επίθεσης, επίσης, ήταν κομμένα, καθώς οι προσπάθειες των Χατζηγιοβάνη και Βιτάλ με σέντρες προς την περιοχή των Κρητικών δεν βρήκαν αντίκρισμα.

Το «κλειδί» για την ολική… επαναφορά του συλλόγου στη θέση που του αξίζει είναι η Λεωφόρος κι ο Παναθηναϊκός οφείλει να κάνει νίκες σε τέτοια ματς. Το -9 από τον Ολυμπιακό είναι υπερβολικά «βαρύ» για τους «πράσινους» την τελευταία μέρα του Οκτώβρη, που θέλουν να αλλάξουν «προφίλ» και να διεκδικούν τους υψηλότερους στόχους. Όσον αφορά την Ευρώπη, είναι νωρίς για περαιτέρω σχόλια.

Υ.Γ Δεν θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ο Παλάσιος στο 80′. Ο Ιβάν, σωστά, άλλαξε απευθείας τον Αλεξανδρόπουλο με τον Μαουρίσιο, ωστόσο, θα πρεπε να κάνει πιο γρήγορες σκέψεις στα άκρα, κυρίως, της επίθεσης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News