Ο Παναθηναϊκός πολέμησε και δικαιώθηκε - Οι δύο λόγοι

Καρέ καρέ το πεντακάθαρο πέναλτι στον Κουρμπέλη (pics)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα όπου ΑΕΚ κι Ολυμπιακός είχαν σκοντάψει και πλέον συνεχίζει να κρατάει την απόσταση από τους διώκτες του στα ίδια επίπεδα με την περασμένη αγωνιστική.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο βασικότερος λόγος που αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός κάνει πρωταθλητισμό. Ένας προπονητής που από την πρώτη μέρα που ήρθε στο Τριφύλλι έχει δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις κι έχει περάσει στην ομάδα τη δική του ταυτότητα. Της έχει αφήσει το αποτύπωμά του, το οποίο όπως αποδεικνύεται έχει «ποτίσει» όλους τους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στα Γιάννινα έχοντας στο μυαλό του μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης. Την ώρα που ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν μειώσει και ήλπιζαν σε… γκέλα μέσα στην έδρα που εκείνοι είχαν σκοντάψει τις προηγούμενες αγωνιστικές. Παρ’ όλα αυτά έστω και στο 90+3′ οι πράσινοι βρήκαν τη λύση και πήραν ένα σπουδαίο, για τη συνέχεια, τρίποντο.

Το χθεσινό παιχνίδι απέδειξε για μία ακόμα φορά και τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Το Τριφύλλι μπήκε από τα πρώτα λεπτά με στόχο να πιέσει ψηλά, να δημιουργήσει ευκαιρίες και γενικότερα να… πνίξει τον αντίπαλό του. Οι πράσινοι τα έκαναν όλα σωστά εκτός από την τελική προσπάθεια. Στο καλό τους διάστημα κυριολεκτικά το σκορ αν ήταν πιο αποτελεσματικοί θα μπορούσε να ήταν 0-2 ή 0-3.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μη βρήκε το γκολ που ήθελε όσο ήταν εξαιρετικός, ωστόσο δεν αγχώθηκε και δεν έδειξε σημάδια αποσύνθεσης από την πίεση. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μπορεί να έβλεπαν την κλεψύδρα ν’ αδειάζει, όμως δεν άφησαν στιγμή το στυλ παιχνιδιού τους στην άκρη. Δε θόλωσαν και δεν άρχισαν τις γιόμες από την άμυνα στην επίθεση.

Αντίθετα είδαμε ξανά έναν Παναθηναϊκό πιστό στο πλάνο του για 90 λεπτά. Να προσπαθεί να βρει το γκολ μέσω συνεργασιών και καλής κυκλοφορίας της μπάλας. Και συνήθως όταν πολεμάς, στο τέλος δικαιώνεσαι και οι πράσινοι έστω και στην τελευταία φάση του αγώνα, δικαιώθηκαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντράζ Σπόραρ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News