Ο Παναθηναϊκός φτιάχνει ομάδα, δεν «αγοράζει» followers!

Ο Παναθηναϊκός φτιάχνει ομάδα, δεν «αγοράζει» followers!

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσει κανέναν με κάποια «μυθική» μεταγραφή, χρειάζεται να προχωρήσει σε κινήσεις… ουσίας για να ενισχυθεί εκεί όπου το χει ανάγκη για να προοδέψει.

Τελείωσαν οι εποχές που έρχονταν οι Εσιέν και οι Λεντέσμα. Το Τριφύλλι πατάει σε γερές βάσεις, βρίσκεται στο +4 της βαθμολογίας και δεν του… επιτρέπεται να δείξει επιπολαιότητα τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Βεβαίως, και επείγουν κάποιες προσθήκες, όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς. Η διοίκηση έχει το πορτοφόλι ανοικτό, αλλά ο πράσινος τεχνικός αποδεδειγμένα – πλέον – (γιατί οι πράξεις μιλούν) το αξιοποιεί όποτε χρειαστεί.

Θα πείτε τι κάνει όλο το καλοκαίρι ο Γιοβάνοβιτς και έφθασε το ημερολόγιο να δείχνει 14/9 για να βρει χαφ. Ο προπονητής είχε στόχους, τους προσέγγισε, αλλά δεν τα κατάφερε. Βλέπετε το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι το «όνειρο» κάθε ποδοσφαιριστή που έχει υψηλό κίνητρο και σχεδιάζει τα δικά του όνειρα. Και από τη στιγμή, που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Conference, το θέμα έγινε πιο πολύπλοκο για τον πράσινο τεχνικό.




Οι «πράσινοι», όμως, έχουν ζυγίσει τα δεδομένα και βλέπουν πως η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, φέτος, έρχεται πολύ κοντά, σχεδόν… «τέμνεται», με τη χειμερινή. Αν ο Γιοβάνοβιτς έχει μαρκάρει κάποιο όνομα για τον χειμώνα, δεν θα ψωνίσει γουρούνι στο σακί τον Σεπτέμβρη.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός κερδίζει μόνος του τις εντυπώσεις χωρίς να χρειαστεί να «ψωνίσει» φανταχτερά ονόματα (αν και… ο Μπερνάρ είναι «βόμβα» κι ας μην αγωνίστηκε στη… Ρεάλ), δεν χρειάζεται να επιδεικνύεται συνεχώς κάνοντας 17 μεταγραφές σε τρεις μήνες.

Υ.Γ Κρατήστε μικρό καλάθι γιατί την υπόλοιπη Τετάρτη και την Πέμπτη μπορεί να έρθουν τα άνω-κάτω. Αν δεν λήξει η μεταγραφική περίοδος, ας μην προβείτε σε τελικά συμπεράσματα.

Υ.Γ 2 Ευχηθείτε υγεία στους ποδοσφαιριστές να βγάλουν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις μέχρι το Μουντιάλ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News