«O Παναθηναϊκός έχει τους καλύτερους φιλάθλους - Ο λόγος που έφυγα»

Στην κηδεία του Παύλου ο Βράνκοβιτς

Ο θρύλος του Παναθηναϊκού, Στόγιαν Βράνκοβιτς και ήρωας στο πρώτο ευρωπαϊκό του τριφυλλιού, μίλησε με αφορμή τη συμπλήρωση 24 χρόνων από την κούπα στο Παρίσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Over FM 104.9 για τον τελικό του Παρισιού, την περιβόητη τάπα, το πρώτο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού, αλλά και τον Μάριο Χεζόνια

Για τον τελικό του Παρισιού: «Θυμάμαι τη φάση και τη μπάλα να χάνεται. Το είχα κάνει πολλές φόρες στην προπόνηση. Η μπάλα δεν ακούμπησε ποτέ το ταμπλό. Ο Μοντέρο δεν με είδε. Αν βάλεις την φάση σε αργή κίνηση θα δεις ότι είναι εκατό τοις εκατό καθαρή. Ξέρετε όταν παίζεις για 35 λεπτά πολύ καλά και ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι μπορεί να χάσεις τον αγώνα δίνεις τα πάντα για να κερδίσεις. Προσπάθησα να σώσω την κατάσταση. Μετά δεν ήμασταν σίγουροι τι έγινε. Ήταν κάτι αδιανόητο».

Για τη φάση με την τάπα στον Μοντέρο: «Ήταν ένα καλό μπλοκ. Κανείς δεν μου είπε από την αντίπαλη ομάδα ότι δεν ήταν νόμιμο το μπλοκ. Έτσι κι αλλιώς αρχίσαμε να πανηγυρίζουμε. Θυμάμαι ότι στο τέλος όταν γυρίσαμε στην Αθήνα και αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι είχε συμβεί».

Για το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό: «O Παναθηναϊκός έχει τους καλύτερους φιλάθλους. Πέρασα τέσσερα χρόνια στην Αθήνα στον Παναθηναϊκό με τον Γιαννακόπουλο και νιώθω σαν μέλος της ομάδας. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Μετά από τόσα παιχνίδια νιώθω σαν να είμαι συνέχεια στο γήπεδο με την ομάδα».

Για τον coach Μάλκοβιτς: «Ήταν ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα στην καριέρα μου. Σκληρός αλλά πολύ κάλος προπονητής».

Για τον Ντομινίκ Γουίλκινς: «Ο Ντομινίκ ήταν από τους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει στην Ευρώπη. Δεν ήταν έτοιμος στην αρχή της χρονιάς αλλά μετά από κάποια παιχνίδια ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Το μόνο πράγμα που δεν καταλαβαίνω ακόμα είναι γιατί έφυγε στους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό».

Για τον λόγο που έφυγε: «Ήταν δίκη μου απόφαση καθώς είχα προσφορά από το NBA. Ήταν η τελευταία μου ευκαιρία να πάω εκεί».

Για την κατάσταση στην Κροατία: «Ήμουν στην ομοσπονδία μπάσκετ της Κροατίας. Όλοι είμαστε στην ίδια κατάσταση με τον κορωνοϊό. Κάποιες οι ομάδες έχουν μπει σε απομόνωση. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα τελειώσει σύντομα».

Για τον Χεζόνια: «Ο Μάριο είναι πολύ κάλος παίκτης. Αθλητικός και μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις. Μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και του εύχομαι τα καλύτερα. Ελπίζω να παίξει και στην εθνική».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News