Ο Παναθηναϊκός έχει την ουσία κι αποφεύγει τις εντυπώσεις!

Ο Παναθηναϊκός έχει την ουσία κι αποφεύγει τις εντυπώσεις!

Ο Παναθηναϊκός στο φετινό μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού απέδειξε σε όλους πως θέλει να κοιτάζει την ουσία κι όχι να κλέβει τις εντυπώσεις αδιαφορώντας μετέπειτα για το μέλλον.

Όλο το διάστημα του καλοκαιριού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δυσανασχέτησαν με την τακτική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο κομμάτι των μεταγραφικών κινήσεων. Ο Σέρβος τεχνικός «ταλαιπώρησε» πολύ τον κόσμο του Τριφυλλιού και οι κινήσεις του γινόντουσαν κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο.

Ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής που δουλεύει κάτω υπό τέτοιες συνθήκες, καθώς επιδιώκει την ουσία και δεν τον νοιάζει να προσπαθήσει να κλέψει τις εντυπώσεις χωρίς να κοιτάζει την επόμενη μέρα. Ο Σέρβος ήρθε στον Παναθηναϊκό μ’ ένα στόχο. Να χτίσει την ομάδα από την αρχή και να την οδηγήσει σε τίτλους.

Στην πραγματικότητα το κατάφερε από την πρώτη του κιόλας χρονιά, όταν οι πράσινοι πανηγύρισαν το Κύπελλο Ελλάδος. Βέβαια το δύσκολο στον αθλητισμό δεν είναι να κατακτήσεις την κορυφή αλλά να παραμείνεις εκεί. Με απλά λόγια ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει συνέπεια και για να γίνει αυτό ο Γιοβάνοβιτς ήξερε πολύ καλά πως οι κινήσεις που θα γινόντουσαν το καλοκαίρι αλλά και κάθε μεταγραφική περίοδο πρέπει να είναι ουσιαστικές.

Με έναν γύρο να έχει περάσει και τον Παναθηναϊκό πρώτο στη βαθμολογία με 37 βαθμούς σίγουρα μπορούμε να πούμε σε πρώτη φάση ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέτυχε αυτό που ήθελε. Οι πράσινοι κέρδισαν την ουσία και πλέον θα κοιτάξουν να καλύψουν και τις όποιες τρύπες έχουν δημιουργηθεί προκειμένου μια τέτοια προσπάθεια 13 αγωνιστικών να μην πάει χαμένη.

Την ώρα, λοιπόν, που κάποιοι έφερναν μεγάλα ονόματα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, τα οποία λίγους μήνες μετά αποχωρούν, ο Γιοβάνοβιτς έχτιζε με υπομονή και πλάνο την ομάδα του. Μάλιστα το επίσης εντυπωσιακό είναι πως αυτή η ομάδα δεν έχει φτάσει ακόμα το ταβάνι της, καθώς ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πιάσει το 100% της επίδοσής τους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News