Ο Παναθηναϊκός δεν είναι "μαγαζί γωνία"

Πλάνο τριετίας και μπάτζετ... παραμονής στην Superleague αν μείνει ο Αλαφούζος!

ΟΛΟΙ μας ευχόμαστε να βρεθεί κάποιος (ή κάποιοι) να βάλουν χρήματα στον Παναθηναϊκό, να δημιουργηθεί μια ισχυρή διοίκηση και η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή, εκεί που ανήκει.

Το newspao.gr υπενθυμίζει, όμως, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι “μαγαζί γωνία” παρά το μεγάλο του όνομα.

  1. Χρέη: Το βασικότερο. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα χρέος περίπου 19-20.000.000 ευρώ το οποίο, αν και είχε πέσει στα 6-7 εκατομμύρια, ανέβηκε από λάθη της τωρινής διοίκησης.
  2. Γήπεδο: Η ομάδα δεν έχει το δικό της σύγχρονο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Νέο γήπεδο = μεγαλύτερα έσοδα.
  3. Διαφθορά: Η, μέχρι τώρα, κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν “ανοίγει πόρτες” σε νέους επενδυτές. Αν δεν καθαριστεί ή δεν ελεγχθεί το παρασκήνιο, τότε θα είναι σαν κάποιος να πετάει χρήματα στα σκουπίδια.
  4. Πιθανό αντίτιμο αγοράς των μετοχών: Αν όντως ισχύει το σενάριο πως η διοίκηση Αλαφούζου ζητάει ένα ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ για να παραχωρήσει τις μετοχές, τότε σίγουρα θα μιλάμε για έγκλημα. Ωστόσο, προσωπικά μου φαίνεται μάλλον απίθανο να ισχύει κάτι τέτοιο.

Ξεκινάμε με Europa League, συνεχίζουμε με Champions League και κλείνουμε με NBA! Δείτε εδώ: Όλα τα σημερινά προγνωστικά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News