«Ο Παναθηναϊκός από την ημέρα που έφυγε ο Βαρδινογιάννης... - Βάζει λεφτά ο Αλαφούζος»

«Ο Παναθηναϊκός από την ημέρα που έφυγε ο Βαρδινογιάννης... - Βάζει λεφτά ο Αλαφούζος»

Ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό. Τι είπε για Βαρδιονογιάννη, Αλαφούζο…

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης (Zarpa Radio) για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι ενδεχομένως ευθύνονται αυτά που δεν ανεβαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο ranking της UEFA:

«Το ranking της UEFA αφορά τις ομάδες. Η άποψή μου είναι πως μ’ εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ όπου μέχρι και πριν από λίγες μέρες είχε τον Φερέιρα, οι υπόλοιπες ομάδες είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανωθούν, όπως είναι η δική μου ομάδα, όταν έχουμε 3 εκατομμύρια προϋπολογισμό και αυτά ελλειμματικό προϋπολογισμό και πρέπει ο ιδιοκτήτης να βάζει συνέχεια χρήματα και η απόσταση από την επόμενη ομάδα, που είναι ο Παναθηναϊκός και έχει 15 εκατομμύρια, είναι τεράστια, αυτό εγκαθιδρύει ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Δυστυχώς βλέπετε τον τρόπο που λειτουργούν οι διοικήσεις.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και μέχρι την ημέρα που έφυγε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, νομίζω ότι ήταν η πρώτη ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό μέχρι τότε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε αξιόπιστο ιδιοκτήτη, η ΑΕΚ ήταν στα τάρταρα λόγω των συμπεριφορών των τότε ιδιοκτητών και της τραγικής διαχειρίσεως Νικολαΐδη, Κανελλοπουλέων κλπ. λόγω της άγνοιας τους όχι λόγω των χρημάτων που μπήκαν γιατί μπήκαν αρκετά χρήματα τότε. Φτάσαμε λοιπόν σ’ ένα σημείο να μην υπάρχει ανταγωνισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην χρειάζεται να κάνουν επενδύσεις οι μεγάλες ομάδες. Αλλά, το κυριότερο να κάνουν επενδύσεις με γνώσεις.

Χρήματα στον Παναθηναϊκό έχει βάλει και ο Αλαφούζος, αλλά όταν τη μια τα χρήματα τα διαχειρίζεται ένας Νταμπίζας, που αν τον αφήσεις στην Ομόνοια… θα χαθεί και δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές ποδόσφαιρο, την άλλη τα διαχειρίζεται ένας Ρόκα που τον βρήκαμε στο Παραλίμνι, δεν ξέρω πού ήταν στην Κύπρο, το ίδιο και ο Ολυμπιακός παλαιότερα πριν οργανωθεί σε επίπεδο Καρεμπέ και των υπολοίπων. Ακόμα και η ΑΕΚ, τώρα αρχίζει να οργανώνεται με τον Ίβιτς, αλλά εκεί τα πράγματα είναι περιορισμένα λόγω της οικονομικής δυστοκίας, αφού έχουν δώσει τα λεφτά για το γήπεδο.

Όταν βλέπεις ότι ο ΠΑΟΚ διώχνει τον Φερέιρα, ή φεύγει ο Φερέιρα και ουσιαστικά εύχεται να φύγει και δεν αντιδρά καθόλου για να γλιτώσει τα χρήματα του και φέρνει έναν προπονητή που δεν έχει δίπλωμα»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News