Ο παίκτης που αξιοποιήθηκε λάθος

Ο παίκτης που αξιοποιήθηκε λάθος

Χωρίς κανένα αντίκρισμα η γκολάρα του Μαουρίσιο στους λιμανίσιους, με τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί καλά-καλά να σταθεί στα πόδια του. Φέτος ο Βραζιλιάνο ήταν μισός παίκτης.

Παίζει σε έναν χώρο που πρέπει να λειτουργείς πολύ καλά με μπάλα και χωρίς, αλλά ο ίδιος είναι καλός όταν η ομάδα επιτίθεται. Επειδή το σύγχρονο ποδόσφαιρο προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να πάει στην κατοχή, έχουν εμφανιστεί τέτοιοι ποδοσφαιριστές, αλλά συνήθως μπορούν να παίξουν μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο πάντως η πάσα του μπορεί να αποδειχτεί πολυτέλεια. Επιβάλλεται όμως να αγωνίζεται σε σχηματισμό με τρεις χαφ.

Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε πως ο Συλαϊδόπουλος τον έβαζε δίδυμο με τους Μπουζούκη-Σανκαρέ χωρίς κανείς τους να μπορεί να καλύψει στην άμυνα, με τον Αλεξανδρόπουλο να αναγκάζεται να παραστήσει τον …Σούπερμαν τρέχοντας για τρεις.

Η τρύπα στον άξονα έχασκε, με αυτόν τον τρόπο, ο Μαουρίσιο ούτε μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ίδιος την καλή του πάσα γιατί έμενε αρκετά χαμηλά, ενώ επειδή παίζει πολύ με μικρές πάσες χρειάζεται έναν ακόμα χαφ μαζί του για να ανεβάζει σωστά την ομάδα.

Ο Βραζιλιάνος δεν αξιοποιήθηκε φέτος σωστά.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News