Ο παίκτης... πιο ενδιαφέρον στοίχημα του Εξάστερου!

Ο παίκτης... πιο ενδιαφέρον στοίχημα του Εξάστερου!

Ο Μπεν Μπέντιλ ήταν σημείο αναφοράς για το Παναθηναϊκό στο Κάουνας. Ο Αφρικανός είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει περισσότερο από πέρυσι.

Ο προπονητής του τον χρησιμοποίησε στο “5”, δοκιμάστηκε στο “4” και θα βοηθήσει σημαντικά σ’ ένα στοιχείο που ο Βόβορας μοιάζει να ψάχνει: οι παίκτες του Παναθηναϊκού σουτάρουν από μακριά ανεξαρτήτως θέσης.

Το έκανε ο Παπαγιάννης, το έκανε ο Μπέντιλ κι απ’ ό,τι φάνηκε ήταν επιλογή κι όχι ανάγκη. Εύστοχος στις προσπάθειές του, δεν εκβίασε σουτ, έπαιξε την άμυνά του, έβαλε το κορμί του για να φράξει διαδρόμους, μεταγραφή value for money με την υπογραφή του Αργύρη Πεδουλάκη που τον πιστεύει αρκετά.

Ο τύπος είναι πιο ανθεκτικός και πιο δυνατός σε σχέση με όλους τους συμπαίκτες του και μπορεί να κοντράρει τα αντίπαλα “τεσσαροπεντάρια”. Ο Βόβορας δοκιμάζει πράγματα και τσεκάρει τις αντιδράσεις και τον βαθμό προσαρμογής του που ως τώρα είναι ικανοποιητικός.

Ο Πεδουλάκης (μέντορας του νυν κόουτς του ΠΑΟ) ο οποίος ανακάλυψε κι εξέλιξε εντυπωσιακά τον σέντερ από την Γκάνα, έλεγε πέρσι ότι το ταβάνι του είναι πολύ πιο ψηλό από ό,τι έχει δείξει και πως σε ομάδα με καλύτερους κοντούς και πιο ποιοτικούς συμπαίκτες κι ο ίδιος θα ανέβει επίπεδο και θα προσφέρει λύσεις πρώτης γραμμής.

Σε 32 αγώνες με το Περιστέρι στην Α1 είχε 12,4 πόντους- 6,7 ριμπάουντ με 51% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 74% στις βολές. Αντί επιλόγου, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εάν υπάρχει προπονητής στην Ελλάδα, που ξέρει να βρίσκει και να αναδεικνύει παίκτες τύπου Μπεντίλ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Πεδουλάκη.

Τα παραδείγματα του παρελθόντος, είναι δεκάδες και τρανταχτά. Από τον Αντρέ Χάτσον και τον Πιτ Μάικλ, έως τον Στεφάν Λάσμε και τον Μπεντίλ, η λίστα είναι μακρά.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News