«Ο Ομπράντοβιτς με είχε φέρει στα όριά μου. Είχα κλάψει»

«Ο Ομπράντοβιτς με είχε φέρει στα όριά μου. Είχα κλάψει»

Ο Όντεντ Κάτας μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό.

«Στην αρχή είχα μεγάλη δυσκολία να προσαρμοστώ στη μέθοδο δουλειάς του Ομπράντοβιτς. Μου έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή. Άκουσα αργότερα ότι αυτό είχε συμβεί και σε άλλους παίκτες, όπως τον Λάκοβιτς. Ίσως επειδή είχα ένα συγκεκριμένο στάτους στη Μακάμπι φοβόταν ότι θα έπαιζα εγωιστικά και ήθελε να με δοκιμάσει. Εγώ σταρ; Είχα πάει σε μια ομάδα με τον Μποντιρόγκα, τον Ρέμπρατσα, τον Τζεντίλε, τον Αλβέρτη… Ποιος ήμουν εγώ; Ο σταρ στην ομάδα ήταν ο Ομπράντοβιτς», τόνισε.

Ο «Φράγκι» παρενεβλήθη λέγοντας: «Πρέπει να παραδεχτώ πως με εξέπληξε κι εμένα. Σε πίεσε πάρα πολύ. Πίστεψέ με, όλοι πέρασαν τα ίδια. Όμως τι έγινε στο τέλος; Ήσουν ο καλύτερος παίκτης στον τελικό του 2000».

Ο νυν προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ θυμάται όταν «έσπασε» από την αφόρητη πίεση. «Θυμάμαι μια μέρα μετά την προπόνηση άρχισα να κλαίω στα αποδυτήρια. Ο Αλβέρτης, ο Μποντιρόγκα και ο Τζεντίλε ήρθαν κοντά μου και ο Φράγκι μού είπε ‘Έλα, θα μιλήσουμε στον Ομπράντοβιτς’. Ήταν η πρώτη μου χρονιά μακριά από το Ισραήλ, ένιωθα ότι με πίεζε στα όριά μου και είχα λυγίσει. Αν κάποιος υπέφερε περισσότερο από μένα εκείνη τη σεζόν ήταν ο Ιτούδης. Εκείνος μετέφραζε τα πάντα, απορροφούσε όλες τις φωνές και τις μετέφερε σε μας».

Ο Αλβέρτης ξέρει καλύτερα από τον καθέναν πως αυτή η πίεση οδηγεί στην επιτυχία. «Συχνά βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Ήμουν με τον Ομπράντοβιτς 13 χρόνια και έχω δει τα πάντα. Όταν συμβαίνει κάτι, δεν καταλαβαίνεις την σημασία του πάντα εκείνη τη στιγμή. Μπορείς να θες να φτάσεις κάπου, αλλά θέλεις να φτάσεις στο 100%».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News