O Ολυμπιακός έπαιξε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (pic)

O Ολυμπιακός έπαιξε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (pic)

Πότε ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού…

Η περίφημη Βιν από την Αυστρία αφίχθη στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1950, προκειμένου να δώσει μερικές φιλικές αναμετρήσεις.

Η ομάδα ιδρύθηκε στη Βιέννη το 1914 από τον Μαρκ Νίκολσον, εξ ου και η πρώτη ονομασία της, η οποία διήρκησε μέχρι το 1932.

To 1933 έγινε η «βάφτιση» σε Βιν, όμως ο ελληνικός Τύπος την αναφέρει με το όνομα του δημιουργού της (Νίκολσον).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», η αυστριακή ομάδα προερχόταν από 34 φιλικές αναμετρήσεις στο εξωτερικό (σε Αφρική, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία, Νορβηγία, Ιταλία, Γερμανία, Μάλτα), στις οποίες σημείωσε 105 γκολ και δέχθηκε μόλις 34.

Το βράδυ της 4ης Ιουλίου 1950, χιλιάδες φίλαθλοι πήραν θέση στις εξέδρες του γηπέδου του Παναθηναϊκού, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη φημισμένη Βιν και, βέβαια, τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά. «Ερυθρόλευκους» είπαμε; Γράψτε λάθος.

Τα στελέχη του Ολυμπιακού δεν είχαν προβλέψει ότι ο αντίπαλος φορά τα ίδια χρώματα και, κατά συνέπεια, δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί ο φιλικός αγώνας.

Ο ενθουσιασμός για την επικείμενη παρουσία του σπουδαίου Θανάση Κίνλεϊ (Σούλη) στο αρχικό σχήμα του πειραϊκού συλλόγου (σ.σ. έπαιζε στην Προοδευτική μέχρι το 1952 που έγινε «ερυθρόλευκος») έδωσε τη θέση του στην έκπληξη και την απορία.

Η Βιν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στις 21:00 με μία τεράστια ελληνική σημαία και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους, όχι τόσο για τη «γαλανόλευκη», όσο για τα ερυθρόλευκα χρώματά της.

Στιγμές αργότερα, το κοινό σάστισε όταν είδε τους παίκτες του Ολυμπιακού να παρατάσσονται με πράσινες φανέλες και τριφύλλι στο στήθος!

Αρκετοί θεατές απέδωσαν το γεγονός στην κοινή διοργάνωση των «αιωνίων» για τα ματς με τη Βιν κι ενώ δεν είχε συμβεί το ανάλογο στα φιλικά ματς του Ιουνίου κόντρα στην αιγυπτιακή Γιούνιον Ρικριέισον. Κοινώς, υποστήριζαν ότι οι Αθηναίοι και οι Πειραιώτες τα… βρήκαν.

Όπως και να ‘χει, η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρθηκε να δώσει τις εμφανίσεις του για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε καταφατικά.

O Ολυμπιακός έπαιξε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (pic)

Πηγή: sport-retro.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News