Ο Ολυμπιακός χαίρεται με τους… φτωχούς και οι Άγγλοι χαίρονται με τη Λέστερ

Ο Ολυμπιακός χαίρεται με τους… φτωχούς και οι Άγγλοι χαίρονται με τη Λέστερ

Συνηθίζουμε να λέμε ότι όταν οι Έλληνες φιλοσοφούσαν τα άλλα έθνη ήταν στα… δέντρα! Τώρα πως καταφέραμε ν’ ανέβουμε εμείς στα δέντρα και οι άλλοι να φιλοσοφούν, είναι μεγάλη κουβέντα;

Ωστόσο στον χώρο του ποδοσφαίρου η διαφορά αποτυπώνεται στα όσα συμβαίνουν στην ταλαίπωρη (δική μας) Super League και στο φετινό κατόρθωμα της Λέστερ στην Premier League.

[ads2]

Διότι εάν δεν το έχετε αντιληφθεί όλη η Αγγλία χαίρεται για την ομάδα του Ρανιέρι. Όχι γιατί λατρεύουν τις εκπλήξεις, ούτε γιατί χαίρoνται οι μεν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Άρσεναλ) γιατί έχασαν το Πρωτάθλημα οι δε (Σίτι, Τότεναλ ή Τσέλσι).

Πολύ απλά αυτό που συνέβη φέτος στην Αγγλία θα πλουτίσει όλες τις ομάδες του νησιού! Διότι τα πολλά λεφτά βγαίνουν από το ίδιο το προϊόν. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα εισιτήρια, τις μπουτίκ και τις εμπορικές συμφωνίες, παρά από τις συμμετοχές στο Champions League, όπως νομίζουμε στην Ψαροκώσταινα.

Αλλιώς πουλάς ένα προϊόν που δεν ξέρεις ποιος θα το κατακτήσει και αλλιώς μια Λίγκα που ο Πρωταθλητής είναι γνωστός από το καλοκαίρι!

Στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει μονομανία με τα χρήματα του Champions League, από τον Ολυμπιακό «φρικάρουν» και μόνο στο ενδεχόμενο να μοιραστούν σε όλες τις ομάδες τα μπόνους της Ευρώπης, επίσης οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρίζουν μόλις ο δεύτερος αποκλείεται από τους ομίλους του Champions League και εισπράτουν όλο τα εμπορικά δικαιώματα και εννοείται πως δεν ενδιαφέρονται για τα εισιτήρια, το Πρωτάθλημα, τα τηλεοπτικά και γενικά το «προϊόν» που λέγεται Super League.

Εννοείται πως η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Αγγλία – ειδικά τώρα που η κρίση έχει συμπαρασύρει τα πάντα – αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να γίνουμε ούτε καν Πορτογαλία.

Είμαστε μακράν το χειρότερο Πρωτάθλημα, όχι γιατί δεν γίνονται επενδύσεις, όπως λέει ο «χορτάτος» Ολυμπιακός, αλλά γιατί ο πρώτος δεν θέλει να δει ποτέ μια… Λέστερ να του παίρνει τα κλειδιά.

Άραγε, μετά το κατόρθωμα της Λέστερ, πόσο αστείο είναι το επιχείρημα της διοίκησης του Ολυμπιακού, περί επενδύσεων; Και μιλάμε για την Πρέμιερ, το πιο δύσκολο Πρωτάθλημα του πλανήτη!

Ενδεικτικά το μπάτζερ της Λέστερ ήταν το 17ο στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ (48,2 εκατ. ευρώ), όταν έξι ομάδες είχαν εξοδολόγιο μεταλύτερο των 100 εκατ. ευρώ: 1) Τσέλσι (215.6 εκατ.), 2) Μάντσεστερ Γιουν. (203 εκατ.), 3) Μάντσεστερ Σίτι (193.8 εκατ.), 4) Άρσεναλ (192 εκατ.), 5) Λίβερπουλ (152 εκατ.) και 6) Τότεναμ (110 εκατ.

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News