Ο Νιόπλιας, ο αντι-Μπόλονι και το παρελθόν!

Αλαφούζος σε Ντρεοσί: Μικρό το ράβε-ξήλωνε - Το κόστος της «μαύρης λίστας»

Κατά πάσα πιθανότητα ο Παναθηναϊκός θα βγει στη γύρα για προπονητή τον Ιούνιο ακόμα κι αν έχει καταφέρει να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παρότι οι απαιτήσεις κι οι εποχές έχουν αλλάξει ΠΟΛΥ σε σχέση με το 2009 η διοίκηση πάει να κάνει το λάθος που είχε διαπράξει τότε με τον Χενκ Τεν Κάτε.

Τότε δεν εκτίμησαν πόσο σημαντικό ήταν να δουλεύει σωστά κι επαγγελματικά η ομάδα στις προπονήσεις. Άκουσαν τους παίκτες και κάποιους δημοσιογράφους απομακρύνοντας έναν ιδιόρρυθμο αλλά κανονικό προπονητή για να φέρουν κάποιον που έκανε ωραίες αναλύσεις.

Ο Νίκος Νιόπλιας ήταν σχολιαστής και μάλιστα πολύ επικριτικός στη μάχη που είχε δώσει ο Παναθηναϊκός με τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ, έχοντας τότε ρόλο συμπαρουσιαστή στο Mega. Είχε καμία σχέση η ομάδα που παρουσίασε ο Τεν Κάτε με στράικερ τον Βαγγέλη Μάντζιο με τη δικιά του όταν απέναντι σε Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν τραβάγαμε τα μαλλιά μας, με σύνολο που είχε Ζιλμπέρτο, Λέτο, Γκοβού, Γκαρσία, Σισέ και 5-6 Έλληνες διεθνείς;

Ο Νιόπλιας πήγε τότε στον Παναθηναϊκό επειδή ήταν ο μοναδικός Έλληνας τεχνικός που γούσταρε να κάνει ποδοσφαιρικές αναλύσεις στους δημοσιογράφους. Ήταν ευγενικός με τους παίκτες, χαλάρωσε τις προπονήσεις κι η ομάδα τσούλησε σε καλό κλίμα χάρη στη δουλειά που είχε κάνει το επιτελείο του προκατόχου του.

Ο Κοζανίτης πήρε το νταμπλ και την επόμενη χρονιά που κλήθηκε να διαχειριστεί ρόστερ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ γέλασε ο κάθε πικραμένος. Φυσικά την ευθύνη δεν την είχε αυτός αλλά εκείνος που έκανε την επιλογή. Που αποφάσισε να διώξει κάποιον που είχε δουλέψει σε Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Άγιαξ επειδή μιλούσε άσχημα στους παίκτες.

Σας θυμίζει κάποιον; Μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε πως ο Ρουμάνος δεν έχει κάνει λάθη. Το εύκολο είναι να τα ρίξουμε όλα πάνω του και να καθαρίσουν όλοι. Με τα καλά και τα άσχημά του ΞΕΡΕΙ την ομάδα καλά αντί για κάποιον που θα έρθει τον Ιούνιο και θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά από το μηδέν.

Εμείς ειλικρινά τρέμουμε όταν διαβάζουμε πως ο Γιάννης Αλαφούζος ζητά από τον Πιερ Ντρεοσί να του βρει ΝΕΟ κι εξελίξιμο προπονητή. Ως τέτοιος δεν πουσαρίστηκε πέρσι ο Ντάνι Πογιάτος; Ωχ!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News