Ο Μποχωρίδης και οι φοβερές συμπτώσεις με τον... Γκάλη

Ο Μποχωρίδης και οι φοβερές συμπτώσεις με τον... Γκάλη

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 από τον Παναθηναϊκό ωστόσο ουδέποτε μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις.

Δεν κατάφερε να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε μόλις 24 ματς της EuroLeague στην τριετία που έμεινε στους “πράσινους”. Σε αυτά τα παιχνίδια από τη σεζόν 2014-15 έως και τη σεζόν 2016-17, ο νεαρός είχε κατά μέσο όρο 1,8 πόντους, 0,8 ασίστ και 0,7 ριμπάουντ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το career-highτου στην EuroLeague ήταν μόλις 6 πόντοι κόντρα στην Μακάμπι. Ο αριστερόχειρας γκαρντ πήρε φέτος την πολυπόθητη δεύτερη ευκαιρία κι αν η ομάδα δεν αποκτήσει άλλο κοντό είναι βέβαιο ότι θ’ αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του σε πρωτάθλημα-Ευρώπη αφού αυτός και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι οι μοναδικοί πόιντ του ρόστερ με ευχέρεια στο κατέβασμα μπάλας.

Ο Λευτέρης ήταν καλός αμυντικά στο φιλικό με την Αλμπα, δείχνοντας στον Γιώργο Βόβορα ότι μπορεί να υπολογίζει πάνω του.

Σημειωτέον ο αριστερόχειρας γκαρντ δένεται με τον ΠΑΟ με μια σειρά από φοβερές συμπτώσεις. Ο λεγάμενος γεννήθηκε το 1994, χρονιά που σηματοδότησε το κύκνειο άσμα του Νίκου Γκάλη στο τριφύλλι ο οποίος επίσης αγωνίσθηκε πρώτα στον Αρη κι ύστερα στον Παναθηναϊκό.

Συν τοις άλλοις φορούσε το Νο 4 με το οποίο ο Νικ αγωνιζόταν στην Εθνική ομάδα, έφυγε από τους Πράσινους για να παλιννοστήσει στους Κίτρινους ανήμερα την 38η επέτειο από το ντεμπούτο του Νικ στο ελληνικό πρωτάθλημα (Άρης-Ηρακλής, 2 Δεκεμβρίου 1979) και το σπουδαιότερο: η επιστροφή του στους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης ανακοινώθηκε στις 23 Ιουλίου του 2020, που ο Γκάλης γιόρταζε τα 63α γενέθλια του!

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News